fbpx
Avocatul Tiberiu Ban și Horea Uioreanu

Momente comice și tensionate în procesul Uioreanu & Co.

Ședința de judecată de astăzi din procesul lui Uioreanu și a celorlalți inculpați a durat circa nouă ore și a fost presărată cu momente comice, dar și unele tensionate cu ridicări de voce.

Primul moment care a stârnit zâmbete în sala de judecată a fost cel în care procurorul de ședință, Anca Mărincean, care este și șefa DNA Cluj, i-a făcut observație ca la școală lui Horea Uioreanu. Motivul: acesta i-a șoptit un răspuns secretarului județului, Simona Gaci, care era audiată ca martor în dosar. ”Nu sunteți copil! Îi soptește…”, a spus zâmbind procurorul. Uioreanu a fost singurul inculpat care s-a pus în primul rând în sală, unde stau de obicei doar avocații. Acesta a ținut să fie aproape de avocații lui, Tiberiu Ban și Smaranda Bara.

În timp ce Simona Gaci era audiată și dădea multe detalii de ordin administrativ, încât judecătorul i-a spus că este greu să țină pasul cu atâția termeni tehnici, s-a rupt banca pe care stăteau avocații omului de afaceri Ioan Bene, Mihai Neamț și Mircea Ilian. ”Sunteți oameni cu greutate, de aceea s-a rupt”, a spus în glumă judecătoarea Alina Țopan, spre amuzamentul sălii.

Horea Uioreanu și-a folosit dreptul de a pune întrebări, prin intermediul judecătorului, martorei Simona Gaci. Acesta a arătat că și-a citit cu atenție dosarul. Una dintre întrebări a vizat centrul de deșeuri, despre care, inițial, judecătorul a spus că nu face parte din dosar, dar după o verificare scurtă a rechizitoriului a spus: ”aveți dreptate” și i-a permis lui Uioreanu să pună întrebarea. Gaci a recunoscut că Uioreanu, în calitate de președinte CJ, a dipus depunea unei plângeri penale pentru sustragerea de pământ de la șantierul centrului de deșeuri.

După ce și-a terminat întrebările, iar avocatul lui Bene a început să chestioneze martorul, Uioreanu a continuat să discute cu avocații lui până a enervat judecătorul. ”Domnul Uioreanu povestește intr-una. Așa ceva.. Vă rog sa vă mutați! Acolo stau doar avocații”, i-a atras atenția magistratul, după care fostul președinte CJ a părăsit pentru câteva momente sala de judecată. 

Audierea de circa cinci ore a martorului-cheie Răzvan Pop a fost mai tensionată și datorită orei târzii până la care s-a întins. Astfel că la un moment dat judecătorul a ridicat vocea și a spus că s-a săturat de întrebarea ”ce a făcut cu banii?”, spunându-i avocatei Smaranda Bara: ”Tot intrebați ce a făcut deșteptu de Pop cu banii! Astra este esenta acestui dosar? Faceți plangere si judecati-l! Aici sunt alți inculpați. Dacă n-ați inteles obiectul acestui dosar, il mai citim o dată și revenim. Vă rog să nu abuzați de timpul nostru!”. Întrebarea viza ce a făcut Răzvan Pop cu toate sumele ce apar în celebra agendă electronică ce o ținea pe laptopul lui.

Un alt moment tensionat a fost când avocatul Mihai Neamț a atras atenția că Răzvan Pop se tot uita la procurorul DNA înainte să răspundă la întrebări. Procurorul a ridicat și el vocea, iar instanța a cerut tuturor să se calmeze. Pe declarația lui Pop se bazează mare parte din dosarul DNA, iar acesta fost folosit de procurori pentru a obține înregistrări ambientale. Pop a recunoscut în cadrul audierii că a purtat asupra lui echipamente de ascultare începând cu luna martie 2014. În 28 mai 2014 au fost reținuți Horea Uioreanu, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăceau, fiind acuzați de luare și dare de mită. Alături de ei mai sunt judecați consilierul județean Ioan Petran și directorul UTI, Gabriel Davidescu.

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns