sursa FOTO monitorulcj.ro

Lovitura pentru DNA. Probele din dosarul “Uioreanu-SRI”, anulate

Probele din dosarul lui Horea Uioreanu privind folosirea de informatii au fost anulate de judecatorul de camera preliminara.

Judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel Cluj a dispus anularea perchezitiilor, a filajului si a interceptarilor din dosarul “Uioreanu-SRI” intrumentat de sectia pentru militari de la DNA – structura centrala.

Motivul: culegerea probelor in timpul anchetei a fost incuviintata de un judecator de la Tribunalul Bucuresti si nu de la Curtea de Apel Bucuresti. Prij urmare judecatorul de camera preliminara a concluzionat ca a fost o instanta necompetenta din punct de vedere procedural.

Amintim ca la finalul anchetei procurorii au trimis dosarul in judecata la Curtea de Apel Cluj, caci in dosar a fost anchetat di Mihnea Iuoras ca este avocat, ceea ce a atras competenta Curtii.

De asemenea, judecatorul a dispus inceperea judecatii, dar fara probele excluse.

DNA poate ataca cu contestatie in 3 zile de la comunicare incheierea judecatorului de camera preliminara.

Iuoras si subofiterul SRI Anca Albu au incheiat acorduri de recunoastere cu procurorii. Specialistii in drept spun ca ei pot cere acum revizuirea deciziei prin care s-au aplicat pedepsele, cu amanare pentru Iuoras si cu suspendare pentru Albu.

Avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a spus ca nu comenteaza pana nu primeste incheierea judecatorului.

MINUTA INCHEIERII:

“Dispune începerea judecăţii faţă de inculpatul U H-D pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Constată nulitatea absolută, a actelor de urmărire penală efectuate în baza încheierilor din 31 martie 2014, pronunţată în dosarul 10984/3/2014, din 28 aprilie 2014 în dosar 14273/3/2014, din 05 mai 2014 în dosarul 14942/3/2014, din 22 mai 2014 în dosarul 17267/3/2014, din 03 iunie 2014 în dosarul 18795/3/2014, toate pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti. Exclude toate probele administrate în cursul urmăririi penale în baza încheierilor pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti privind supravegherea tehnică, percheziţia domiciliară şi percheziţia informatică. Respinge celelalte neregularităţi invocate de inculpatul U H-D ca nefondate. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare “

Comments

comentarii

În cea de-a doua zi de Electric Castle 2024, domeniul Banffy a vibrat în ritmuri afrobeat cu Rema.... Citește mai mult
Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Sunt foarte curioasa cat vor continua anchetele DNA in Romania si cum de s-au ascutit atat de mult in ultima vreme. Sa fie de vina alegerile prezidentiale sau o fi ceva comenzi de la Bruxel ca daca nu ne incarceram coruptii nu intram in Schengen.

Lasă un răspuns