Acasă » PROCESE » Expertize și audieri de avocați ca martori, cerute de avocatul lui Chezan în dosarul penal
Mihai Chezan, în spatele avocatului Mihai Neamț

Expertize și audieri de avocați ca martori, cerute de avocatul lui Chezan în dosarul penal

Avocatul inculpatului Mihai Chezan din dosarul Tower a cerut instanței admiterea a două expertize și citarea ca martori a mai multor avocați. Apărătorii părților civile s-au opus, invocând că se dorește tergiversarea cauzei prin expertize și că audierea avocaților nu este posibilă din punct de vedere legal.

Avocautl Mihai Neamț a cerut o expertiză tehnică si una contabilă cu privire la ce s-a construit din Tower Park și la sumele din rechizitoriu ce constituie prejudiciul din dosar. 

”Este om de afaceri, nu Maica Tereza. Se incearcă să se dea o tentă malefică. Oamenii trebuiau sa se intereseze, sa intrebe, sa negocieze. Normal ca un om de afaceri pune clauzele in favoarea lui”, a spus avocatul Neamț despre clientul său, Mihai Chenza. 

De redactarea antecontractelor între Tower SRL și cumpărătorii de apartamente păgubiți s-a ocupat cabinetul de avocatură al lui Florin Buliers, motiv pentru care acesta și colegi de-ai lui au fost propuși ca martori. De asemenea, avocatul lui Chezan i-a propus martori pe mai mulți angajați de la UniCredit Bank pentru a vorbi despre demersurile Tower de a primi credit.  

Avocatul Marius Floare, care reprezintă mai multe părți civile din dosar, s-a opus cererilor: ”Văd în cerere că se propune audierea multor avocați. Statutul profesiei însă prevede că secretul profesional este de ordine publică. Daca ei vin si dau declaratie savârșesc o infracțiune. Solicit să respingeti audierea tuturor avocatilor”, s-a adresat Floare instanței, invocând n primul rand art. 8 al. 3 din Statutul profesiei de avocat, art. 11 din Legea nr. 51/1995, art. 116 al. 3 C.pr.pen.

Despre propunerea de audiere a angajaților de la UniCredit, avocatul Floare a spus că doar dubleaza actele de la dosar care arată că s-au facut demersuri pentru credite. 

”O să spun o propoziție la modă. Nu putem să nu observăm elefantul din încapere care se cheamă prescripția specială. S-au propus martori din SUA, care fie vin să dubleze acte din dosar, fie se referă la aspecte secundare. Expertizele tind să interpreteze probele, care e atributul instantei. Aceasta este proba care te duce spre prescriptie specială”, a spus avocatul Marius Floare. 

Avocatul Răzvan Bălosu l-a completat: ”Infractiunea de inselaciune s-a produs in momentul prezentarii situatiei nereala cumpărătorilor de apartamente, ceea ce i-a facut să semneze antecontractele. Dincolo de asta, ca a cautat investitori, ca a mers la avocati… e egal cu zero. Situatia contabila a firmei Tower este in dosarul de insolvență. Doar trebuie cerută de acolo. Aceste probe sunt cerute doar cu dorinta de a se tergiversa cauza”.

Instanța se va pronunța cu privire la probe la termenul de judecată următor din 24 aprilie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina