fbpx

Emese Florian, profesoara datorită căreia s-a făcut judecător Andrea Chiș

Judecătorul Andrea Chiș a ales această profesie în urma unui seminar ținut de actuala profesoară de la Facultatea de Drept a UBB Cluj, Emese Florian.

Profesoara Emese Florian de la Facultatea de Drept a UBB Cluj a fost primul invitat care a vorbit la lansarea cărții ”Rolul judecătorului în procesul civil”. Andrea Chiș, la rândul ei cadru universitar, a prezentat-o ca omul datorită căruia s-a făcut judecător: ”La un seminar de procedură civilă, a organizat un proces simulat și a avut ideea să mă pună pe mine pe postura de judecător. Până atunci eram sigură că mă voi face avocat. A fost prima dată când m-am gândit că profesia asta m-ar prinde și n-am greșit. Așa că mulțumesc de foarte multe ori. ”

Emese Florian și-a adus aminte de acel seminar și a spus că Andrea Chiș este neschimbată: ”Îmi aduc aminte perfect. Așa a fost și nu regret, chiar dacă am contribuit într-o măsură oarecare în luarea deciziei profesionale. Am primit cu bucurie vestea apariției acestei cărți și apoi chiar un exemplar, prin bunăvoința Andreei, cu o dedicație care m-a emoționat. O bucurie pentru că îmi este drag să consemnez reușite, succese ale oamenilor deosebiți pe care i-am întâlnit în studenția lor, pe care i-am remarcat încă de pe vremea aceea.

Iar Andrea are companie în sală și mă bucură acest lucru. Pe Andrea o cunoaștem. Astăzi este judecător respectat, este coleg de catedră prețuit și nu doar de mine. Este un cadru didactic îndrăgit, apreciat de studenți și faptul în sine nu este puțn lucru.

Din vremea studenției Andreei a trecut ceva vreme și cu toate acestea este neschimbată în ceea ce contează cu adevărat. Același entuziasm, e la fel de energică, la fel de pasionată atunci când vine vorba de drept. În plus are o încăpățânare de cea mai frumoasă factură.

Pe domnul Liviu Zidaru, co-autorul acestei cărți, astăzi l-am întâlnit prima oară. Este absolventul Facultății de Drept a Universității București. Știu că este judecător și cadru didactic cu preocupări în materie de procedură civilă, preocupări care s-au și materializat în studii, articole, mai cu seamă în ceea ce privește competența instanțelor judecătorești.”

Analizând noua carte, Emese Florian a ridicat o întrebare interesantă: S-ar putea judecată fără judecător, în era digitală? Veți afla răspunsul într-un articol viitor.

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns