fbpx

Și al doilea condamnat din cazul ”jaf la BT” a fost eliberat

Al doilea condamnat din cazul ”Jaf la Banca Transilvania”, Bogdan Baciu, care mai era după gratii, a fost liberat condiționat în urmă cu o săptămână.

bogdan baciu si prieteni
Baciu a fost așteptat de prieteni la ieșirea din penitenciar

Judecătoria Bistrița a admis, în 18 februarie, propunerea de liberare condiționată formulată pentru Bogdan Baciu de către comisia de la Penitenciarul Bistrița. Parchetul nu a atacat hotărârea în termenul de 3 zile de la comunicare, astfel că Baciu a fost pus în libertate. De alfel, nici în cazul lui Andrie Hosu, celălalt acuzat, liberat condiționat în 15 decembrie, parchetul nu a atacat hotărârea Judecătoriei Bistrița.

Pentru a-și reduce perioada de detenție, tânărul Bogdan Baciu, acum în vârstă de 26 de ani, a făcut în penitenciar un curs în contrucții și a lucrat pentru o fabrică de pantofi. Înainte de a fi condamnat definitiv, Baciu lucra la o firmă de transport valori de la bănci. Citește povestea aici.

Cei doi tineri, care la momentul arestării preventive, în 2010, aveau 20 de ani, au avut un parcurs al procesului penal ce va rămâne în analele dreptului penal: La fond, o instanță a Tribunalului Cluj l-a condamnat pe Hosu la 18 ani de închisoare, iar pe Baciu l-a achitat! Apoi în apel, la Curtea de Apel Cluj, au primit câte 10 ani fiecare, iar în recurs (au fost judecați pe vechiul cod), Înalta Curte i-a condamnat la minimul pedepsei pentru tâlhărie, de 3 ani, cu o opinie separată.

Amintim, că jaful de la agenția Mănăștur a Băncii Transilvania a avut loc în 13 februarie 2009, cu puțin timp înainte de ora 17, care e ora de închidere. Atacatorii au auvt cagule pe cap și au fost înarmați cu un pistol și un baston electric. Reprezentanții băncii au spus că au fost sustrași circa 250.000 de lei. Cei doi tineri mai au de plătit din acești bani și cheltuieli judiciare enorme. Detalii AICI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns