fbpx

Dosarul Mihaielei Cordoș a ieșit din cameră preliminară și va începe procesul

Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Cluj a consființit trimiterea în judecată a soției senatorului Alexandru Cordoș, Mihaiela, acuzată de trafic de influență în formă continuată. Soțul este tot urmărit penal în două dosare la DNA.

Curtea de Apel a decis: ”respinge ca nefondata contestatia formulata de catre inculpata Cordoș Mihaiela Lucia împotriva încheierii penale din data de 10 septembrie 2015 a Tribunalului Cluj”.

În 10 septembrie, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a hotărât:

”În temeiul art. 346 alin. 1 C.proc.pen., respinge cererile și excepțiile invocate de inculpata Cordos Mihaiela Lucia, prin aparatorii sai alesi – av. Tiberiu Baan si av. Cuc Gianina, si de inculpatul Popan Tiberiu Constantin, fiul prin aparatorul sau av. Pintea Oana Roxana, în substituirea av. Budisan Călin, si, în consecința constată competența instantei, precum si legalitatea sesizarii instantei prin rechizitoriul nr. 146/P/2014 din data de 22.06.2015 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj, privind pe inculpatii:

– Cordoș Mihaiela Lucia, trimisa în judecata, sub control judiciar, sub aspectul savârșirii infracțiunilor de trafic de influență în forma continuată, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (25 acte materiale); trafic de influenta prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen. (un act material – fapta comisa în 2010), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.;

– Popan Tiberiu Constantin, trimis în judecata, în stare de libertate, pentru savârșirea infractiunii de cumparare de influență, prev. de art. 292 alin. 1 C.pen. rap. la art. 292 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Constata legalitatea administrarii probelor în faza de urmarire penala, precum si a actelor de urmarire penala efectuate în cauza.

Dispune începerea judecății în cauza privind pe inculpații Cordoș Mihaiela Lucia și Popan Tiberiu Constantin, urmând a se fixa primul termen de judecata dupa ramânerea definitiva a prezentei încheieri.”

Una din pricipalele excepții invocate de avocatul Tiberiu Ban a fost că Mihaielei Cordoș i-au fost ascultate telefoanele cu toate că nu se începuse urmărirea penală in personam. Mai întâi a fost urmărit penal, la sesizarea DGA, comisarul Ioan Jurj de la Centrul Universitar și în acest context a apărut și numele Mihaielei Cordoș. Comisarul a fost scos de sub urmărire penală, iar soția senatorului a fost trimisă în judecată.

Tribunalului Cluj urmează să repartizeze dosarul unui complet și să fixeze primul termen de judecată pe fond.

Mihaiela Cordoș, referent la Serviciul Resurse Umane de la Spitalul Județean, a fost trimisă în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, însumând 25 de acte materiale. Un singur cumpărător de influență, Tiberiu Popan, a fost trimis în judecată.

”În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.”, au precizat procurorii DNA Cluj.

Detalii din rechizitoriu AICI. 

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns