Soții Cordoș

Soția senatorului Cordoș, trimisă în judecată. Față de el s-a disjuns cauza

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a Mihaielei Cordoș, soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, pentru trafic de influență.

Mihaiela Cordoș, aflată în arest la domiciliu, a fost trimisă în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (25 acte materiale). Un singur cumpărător de influență, Tiberiu Popan, a fost trimis în judecată.

 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”În cursul anului 2010, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a primit de la  o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

În intervalul 2013 – prezent, inculpata Cordoș Mihaiela Lucia a pretins și a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În același context, în cursul lunii februarie 2014, inculpatul Popan Tiberiu Constantin a remis, printr-un intermediar, inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia,  suma de 1.000 euro.

În schimbul acestor bani, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia urma să-și folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obţinerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menţionate.”

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul Alexandru Cordoș senator în Parlamentul României, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență în formă continuată și față de fiica Andrea Cordoș pentru infracțiunile de: cumpărare de influenţă (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influenţă și trafic de influenţă (3 infracțiuni).

 Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Interesant este că procurorii DNA Cluj au cerut înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă Mihaiela Cordoă Lucia cu măsura controlului judiciar. Arestul la domiciliu se scande dintr-o eventuală pedeapsă cu închisoare, în timp ce controlul judiciar nu. 

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns