fbpx
Acasă » DIN ȚARĂ » Dosar privind finanțările PDL, disjuns din ”Gala Bute”

Dosar privind finanțările PDL, disjuns din ”Gala Bute”

Fostul ministru Elena Udrea și alte șapte persoane au fost trimise în judecată de DNA în dosarul ”Gala Bute”. Interesant este că din acest dosar a fost disjuns altul pentru spălare de bani ce vizează finanțările PDL din 2012.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, în prezent deputat în Parlamentul României, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de: luare de mită (3 infracțiuni), abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Alături de Udrea au mai fost trimis în judecată 7 persoane, între care Rudel Obreja  pentru complicitate la luare de mită, evaziune fiscală(2 infracțiuni), spălare de bani și Ion Ariton, fost ministru al Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri la data faptelor, în prezent senator în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Detalii despre dosar AICI.

Procurorii DNA au disjuns un dosar în care continuă cercetările. ”Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor față de inculpații Resmeriţă Cornel şi Condoiu Cristofor Alin pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi faţă de inculpaţii Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel și Lupulescu Miron pentru infracţiunile de dare de mită şi instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, pentru infracţiunile de spălare a banilor şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, reţinute în sarcina inculpatei Udrea Elena Gabriela, cauza a fost disjunsă şi continuă cercetările.”

Cătălin Tolontan scrie pe blogul lui că ar fi vorba de finanțările pentru PDL de la alegerile din 2012. Sursele Gazetei Sporturilor susțin că ”spălarea de bani, pentru care procurorii au început cercetarea recent, va fi disjunsă într-un nou dosar pentru că DNA are indicii noi despre finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție și vrea să identifice participanții”.

In noul dosar, procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează că au donat bani la partid la alegerile din 2012. Unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PD-L și să-i depună în contabilitate.

Bazîndu-se pe mărturii din interior, procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PD-L.”, scrie Tolontan. Continuarea AICI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns