fbpx

DNA a pus pe tușă singurul medic de specialitate endocrinologie din Spitalul Clujana pentru o acuzație stupidă

DNA Cluj a pus sub control judiciar cu interdicția de a profesa singurul medic de specialitate endocrinologie din Spitalul Clujana, un specialist apreciat. Pentru asta probabil vă gândiți că i se aduc acuzații grave, dar nu este deloc așa.

O doctoriță apreciată de la Spitalul Municipal Clujana, Carmen Teodora Gruiță, care este unicul medic de specialitate endocrinologie din unitate, a fost ”agățată” de DNA Cluj în dosarul pensionărilor fictive de invaliditate. Spunem ”agățată” pentru că un investigator sub acoperire a mers la spital pentru consult și i s-a pus diagnosticul de ”gușă micronodulară”, o afecțiune frecventă la români, pentru care cu siguranță nu se poate intra în pensie pe caz de boală. Ba mai mult, diagnosticul nu este fictiv, doar că, spun sursele noastre, procurorii nu au știu inițial despre ce este vorba. Astfel, a rămas acuzația că medicul a primit mită 200 de lei. Cu această sumă ”uriașă” a insistat investigatorul sub acoperire până când i-a băgat-o în buzunar, lucru observat ulterior de doctoriță, care s-a apărat spunând că omul era foarte insistent cu cadoul.

Medicul, prin avocații de la cabinetul Călin Budișan, a atacat măsura controlului judiciar la Tribunalul Cluj. Conducerea Spitalului Municipal Clujana a trimis o adresă la instanță în apărarea doctoriței, în care arată câtă nevoie au pacienții de ea.

”Avand in vedere dosarul nr.24/P/2019, cu privire la supendarea activitatii profesionale a dr. Gruita Carmen Teodora in perioada 24.09.2019-22.11.2019, dorim sa va aducem la cunostinta urmatoarele:

Dna Dr.Gruita Carmen Teodora este angajata prin concurs din data de 15.05.2000, desfasurandu-si activitatea atat in cadrul Compartimentului de Endocrinologie al Sectiei Clinice de Medicina Interna a Spitalului Clinic Municipal Cluj Napoca, cat si in cadrul cabinetului de endocrinologie al Ambulatoriului Integrat, fiind singurul medic de specialitate endocrinologie al spitalului.

Pe durata desfasurarii activitatii, dna Dr.Gruita Carmen Teodora a dat dovada de multa constiinciozitate, seriozitate si profesionalism, fiind un medic solicitat si apreciat in specialitatea endocrinologie atat de catre pacientii din judetul Cluj, cat si de cei din alte judete ale tarii.

Dna Dr.Gruita Carmen Teodora desfasoara o activitate bogata, in cursul anului 2018 efectuand in medie un numar de 2570 consultatii in ambulator, 10 internari continue, 620 internari de zi, precum si un numar de 651 ecografii tiroidiene pentru pacientii internati in sectiile spitalului.

Precizam totodata ca dna Dr.Gruita Carmen Teodora desfasoara o importanta activitate in privinta consulturilor interclinice in specialitatea endocrinologie pentru pacientii internati in celelalte sectii ale spitalului, in special in sectia de chirurgie generala unde patologia tiroidiana chirurgicala este o parte importanta a interventiilor chirurgicale.

ln cadrul veniturilor proprii ale spitalului realizate din contractul cu CAS Cluj, o parte importanta o reprezinta activitatea legata de specialitatea endocrinologie.

Prin suspendarea activitatii unicului medic de specialitate endocrinologie din spital, toate consulturile de specialitate endocrinologie vor trebui asigurate prin colaborare cu alte unitati medicale, ceea ce implica timp, costuri suplimentare precum si discomfort pacientilor internati.

Va rugam respectuos sa permiteti continuarea activitatii dnei dr.Gruita Carmen Teodora, acest lucru fiind extrem de important pentru activitatea spitalului si asigurarea calitatii actului medical cu care ne-am obișnuit pacienții.”, se arată în adresa spitalului.

Judecătorul Ramona Mornăilă de la Tribunalul Cluj nu s-a lăsat înduplecată și respins ca nefondată plangerea formulata de catre Carmen Gruiță împotriva Ordonantei cu nr.24/P/2019 din data de 24 septembrie 2019 a DNA Serviciul Teritorial Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina