fbpx

Cluj Arena se îndreaptă spre procedura insolvenței sau faliment

Consiliul Local Cluj-Napoca nu a votat pentru trecerea stadionului Cluj Arena în domeniul public al municipiului, ceea ce ar fi salvat societatea de situația dezastruoasă în care este din cauza impozitelor.

Dintre consilierii locali prezenți la ședință, 17 au votat ”pentru”, doi nu au participat la vot si 4 s-au abținut. Mai era nevoie de un singur vot de la PSD pentru a trece proiectul. 

”PSD tocmai a pus umărul la falimentul Cluj Arena prin votul de acum câteva minute din Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Din pacate noi, consilierii PNL, nu am avut voturile necesare adoptării proiectului ce salva Cluj Arena din situația dificila in care se afla”, a scris pe Facebokk consilierul Sabin Sărmaș.

„Lipsa anexelor de la fundamentarea proiectului este inadmisibilă.  Susținem creșterea patrimoniului municipiului Cluj-Napoca dar considerăm
că trebuie să cunoaștem implicarea financiară a acestei tranzacții” a  declarat Dan Morar, liderul de grup al consilierilor  social-democrați.

„Emil Boc și Alin Tișe fac un ping-pong de responsabilitate în privința  situației stadionului Cluj Arena. Un astfel de proiect trebuie dezbătut
public și nu ascuns în lista punctelor propuse pentru suplimentarea  ordinii de zi.

Le reamintim liderilor PNL, Emil Boc și Alin Tișe, că  datoriile  acumulate de Cluj Arena,  de peste 15 milioane de lei şi alte pierderi de milioane de lei nu pot fi șterse cu buretele. Dumnealor au condus Consiliul Județean Cluj, directorul SC Cluj Arena SA este tot un membru al PNL, prin urmare le solicităm să nu mai ia alte decizii fără  consultarea opiniei publice și a consilierilor județeni” a declarat Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Consiliul Județean a propus ca terenul să fie transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al municipiul Cluj-Napoca ”pentru rezolvarea problemelor de natură financiară ale SC Cluj Arena SA, dar și pentru o mai bună administrare a complexului sportiv”. Astfel, un prim pas al acestui demers era votul din Consilul Local cu privire la solicitarea de primire a stadionului Cluj Arena în domeniul public municipal.

”Ulterior, în cazul aprobării acestui demers, această cerere va fi analizată în cadrul deliberativului județean, consilierii județeni având posibilitatea să voteze, prin majoritate calificată, dacă sunt de acord sau nu cu trecerea acestui obiectiv în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. În funcție de rezultatul votului în plen, se vor discuta variantele juridice legale de administrarea acestui obiectiv, varianta optimă fiind apreciată aceea a administrării în comun a Cluj Arena şi a Sălii Polivalente.”, precizau ieri reprezentanții CJ Cluj. 

Proiectul de hotărâre și referatul

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina