fbpx

Baroul Cluj a încheiat acord de înfrățire cu Baroul Cracovia

Decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, și prodecanul Baroului Cracovia (Polonia), Krzysztof Kostanski, au semnat, astăzi, la Cluj, acordul de înfrățire dintre cele două organizații.

Acordul are menirea de a dezvolta o relație de prietenie și colaborare între avocații din cele două barouri, aceștia putând face schimb de experiență între ei.

semnare-acord-infratire-baroul-cluj-si-krakow-3”Aveți o țară interesantă. Am mai fost în România acum 40 de ani, în Delta Dunării, pe când eram student la Drept, și am venit acum la Cluj, ca avocat. Este o schimbare foarte mare la voi în țară. Oamenii sunt foarte prietenoși și sunt sigur că vom avea o relație foarte bună cu Baroul Cluj. Noi mai avem acorduri cu Lyon, Frankfurt și alte orașe. Tineri avocați de acolo au venit la noi și avocații noștri începători au mers în Franța, Germania. Cred că la fel va fi și cu cei din Cluj. Facem schimburi de experiență pentru a vedea avocații cum se lucrează în alte barouri din țări străine.”, a declarat prodecanul Baroului Cracovia, Krzysztof Kostanski, pentru Clujust.ro

Este al doilea acord de înfrățire încheiat de Baroul Cluj după cel cu Barcelona.

semnare-acord-infratire-baroul-cluj-si-krakow-4”În primul rând, pentru Baroul Cluj este un element foarte important de identificare internațională, de deschidere, pentru că nu mai putem să privim avocatura doar ca o activitate internă. Pe de altă parte, este important pentru membrii Baroului să poată stabili legături cu avocații din Barcelona, spre exemplu, sau din Cracovia. După ce am semnat acordul cu Barcelona, în primăvară câțiva avocați din Cluj au participat la evenimente organizate de Baroul Barcelona. Cu alte cuvinte, deschiderea este extrem de importantă și pentru a stabili contacte umane, pentru a vedea cum se întâmplă avocatura în alte țări. De asemenea, avocații barourilor cu care încheiem acorduri vin în Cluj și încercăm să deschidem și noi România spre alte țări, să se știe că avem un oraș extraordinar. Ei vin în Cluj, vorbesc un pic românește, beau țuică și văd clădirile noastre istorice.

Acordul e important și pentru o altă înțelegere a fenomenului legislativ din Europa, pentru că Baroul Cluj, de câțiva ani, face eforturi pentru a trimite delegații la evenimentele organizate de Federația Barourilor Europene, de către alte barouri din Europa, pentru o deschidere cât mai largă, pentru a înțelege că piața avocaturii nu se rezumă doar la România și clienții din alte țări pot avea relații cu avocați din România. Vă dau un exemplu: după încheierea acordului cu Barcelona, am primit solicitări din partea consulului României la Barcelona în care ne spunea că au nevoie de avocați români atât acolo, cât și aici. Cu alte cuvinte, este un efort pentru ca piața clienților pentru avocații din Cluj să se lărgească. Efortul nostru constă în acest fapt, urmând ca avocații din Cluj să profite de aceste deschideri, pentru că până la urmă e vorba de interesul fiecărui avocat de a se dezvolta și de a-și dezvolta activitatea”, a spus decanul Baroului Cluj, Mircea Pop.

Acesta a precizat că urmează semnarea altor astfel de acorduri: ”Avem în plan înfrățiri cu Baroul Strasbourg, precum și cu altele, dar toate necesită un pic de timp și eforturi pentru a se concretiza”

După ce au semnat acordul de înfrățire, cei doi decani au făcut schimb de cadouri tradiționale din cele două țări și au ciocnit un pahar de șampanie alături de ceilalți avocați clujeni și polonezi prezenți la eveniment.

Cu o zi înainte de semnarea acordului, avocații Mariusz Maciejewski și Dariusz Gibasiewicz au ținut o conferință profesională în fața a circa 30 de avocați clujeni la sediul Baroului și al INPPA Cluj. Amintim că și un avocat din Baroul Cluj, Călin Iuga, a vorbit la o conferință în Polonia, ocazie cu care i-a cunoscut pe avocații polonezi și a rămas în legătură cu ei. De altfel, decanul Mircea Pop a precizat că la încheierea acordului de înfrățire au contribuit mult membrii Comisiei Barourilor de Est din FBE, Ioana Gidro Stanca, Diana Andrașoni, Voicu Sârb și Călin Iuga.

Comments

comentarii

Elicopterele SMURD din Târgu Mureş şi Iaşi au intervenit sâmbătă pentru salvarea a doi bebeluşi.... Citește mai mult
Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului și locul unde trăiesc aproximativ 1.500 de romi, ar putea avea în viitorul apropiat o „mini” grădiniță, un loc unde copiii născuți aici ar putea avea o șansă la educație.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!