fbpx

Hoț de țigări, prins după o urmărire ca-n filme de agenții de pază PP Protect

Un hoț de țigări, care a dat mai multe spargeri in Cluj în ultimele două săptămâni la magazine, a fost prins, în această dimineață, după o urmărire ca-n flme, de către agenții de pază PP Protect.

Spargerea a avut loc în dimineața zilei de 18 septembrie, la ora exactă 05.14, când s-a declanșat alarma de efractie la bistro-ul ”La Casa” din Piața Cipariu. Angajatii firmei de pază si protecție au reușit sa ajungă la fața locului în mai putin de un minut de la declanșarea alarmei si au pornit intr-o urmărire ca în filme.

Hoțul prins
Hoțul prins

Agenții PP Protect au surprins doi tineri care fugeau cu o cutie de țigări. Angajatii firmei de pază i-au urmarit si i-au somat, pana cei doi au intrat pe o străduță laturalnică și au aruncat țigările. Intre timp, a sosit în zonă un al doilea echipaj, care a fost coordonat de primul să îi intercepteze pe hoți pe bulevardul Nicolae Titulescu. Acolo, unul dintre hoți a reușit să scape, iar celălalt s-a ascuns sub o mașină, fiind reperat de echipajul PP Protect.

Imagini cu cel care a scăpat, suprinse de camerele video instalate de PP Protect Security, au fost predate poliției si se asteaptă prinderea lui cât de curand.

marfa-recuperata-tigari
Marfa recuperată

Prejudiciul recuperat este in valoare de 4500 lei.

”Este o chestiune de intervenție rapidă, de acțiune coordonată. Durata unei asemenea spargeri este de obicei sub 45 de secunde, de aceea sunt foarte greu prinși astfel de hoți. Echipajul nostru, sosind in mai putin de un minut, a reusit sa facă acest lucru. Cei care dau astfel de spargeri ”studiază terenul” inainte, vin la magazin, se uită la raftul de țigări, văd ce tipuri de pachete sunt mai puține la raft si cer vanzătoarei un cartus sau mai multe pachete din acelea. Apoi observa de unde scoate vânzătoarea restul țigărilor și, când se intorc să fure, știu exact de unde să le ia”, a spus Melian Rusu, director tehnic PP Protect.

Potrivit acestuia, semnalmentele hoților coincid cu suspecții de la mai multe spargeri asemănătoare din ultimele două săptămâni, la care s-au furat țigări.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!