fbpx

Lemne pline de cuie, depozitate într-un loc de joacă. Poliția locală a dat amendă

Mai multe lemne vechi pline de cuie ruginite au fost depozitate ilegal într-un loc de joacă din Cluj-Napoca. Poliția locală a intervenit, la sesizarea unor oameni, și a amendat asociația de proprietari dintr-un bloc. Lemnele proveneau de la lucrările de reparații la acoperișul blocului.

În urma sesizărilor venite din partea unor cetăţeni, poliţiştii locali au constatat faptul că în zona locului de joacă de pe strada Răşinari nr. 3-5 erau depozitări necontrolate de deşeuri, de mari dimensiuni, cu un potenţial ridicat de pericol pentru copiii care frecventează acest parc.

”În urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii locali au depistat persoanele responsabile pentru depozitarea haotică ale acestor deşeuri – în mare parte lemnoase, pline de cuie ruginite – provenite în urma unor lucrări de reparaţii efectuate la acoperişul imobilului de pe strada Răşinari nr. 3.

Asociaţia de proprietari în cauză a fost sancţionată cu suma de 1500 de lei, în baza legislaţiei în vigoare – Legea spaţiilor verzi 24/2007 republicată (amenda e cuprinsă între 1000 şi 10.000 lei), iar prin procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost dispusă ca şi măsură complementară îndepărtarea imediată a deşeurilor şi salubrizarea zonelor afectate.”, se arată în comunicatul Primăriei.

În 15 septembrie, deşeurile au fost evacuate, iar zona afectată a fost salubrizată. Cei care depozitează necontrolat riscă să primească amenzi cuprinse între 1000 și 25.000 de lei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina