fbpx

S-a semnat acordul de înfrățire între Baroul Cluj și Baroul Barcelona

Decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, și decanul Baroului Barcelona, Oriol Rusca, au semnat, astăzi, în capitala Cataluniei, acordul de înfrățire între cele două organizații.

Cu ocazia evenimentului organizat de Baroul Barcelona ”Memorial Jacques Henry 2016”, având anul acesta tema ”Libertate vs. securitate în Uniunea Europeană”, o delegație formată din decanul Mircea Pop, consilierul Ioana Gidro Stanca și avocata Diana Andrașoni s-a deplasat în Catalunia.

eveniment baroul barcelona

Consiliul Baroului Cluj a hotărât încă din 15 iunie 2015 aprobarea încheierii Acordului de înfrățire cu Baroul Barcelona, dar acesta intră în vigoare de astăzi, odată cu semnarea de către cei doi decani.

Potrivit conținutului acordului, acesta are următoarele obiective:

  • să ajute avocații ambelor Barouri în scopul de a înțelege, în cele mai bune condiții, raporturile juridice, din ce în ce mai complexe și mai diversificate, provenite de la relațiile economice dintre cele două țări, precum și din relațiile sociale dintre cetățenii lor.
  • să îmbunătățească serviciul prestat beneficiarilor  legii spaniole și române, printr-o cunoaștere reciprocă mai bună a sistemelor juridice și judiciare ale ambelor țări;
  • să dezvolte o relație de prietenie și unitate între avocații ambelor Barouri

Acordul cuprinde articole cu privire la schimbul de punte de vedere și informații, training-uri pentru tinerii avocați și cooperare în ce privește librăria fiecărui barou.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns