fbpx

Echipa Facultății de Drept UBB Cluj, pe locul 3 la concursul european de procese simulate EHRMCC

Trei studenți de la Facultatea de Drept UBB Cluj s-au clasat pe locul 3 la competiția de procese simulate European Human Rights Moot Court Competition, fiind întrecuți de cei de la Cambridge și Sofia.

Participarea echipei din România la faza finală a competiției de procese simulate European Human Rights Moot Court Competition (EHRMCC) este marcată pe site-ul Reprezentanței permanente a României pe lângă Consiliul Europei (Strasbourg).

În perioada 15-18 februarie, a avut loc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg faza finală a competiției de procese simulate European Human Rights Moot Court Competition, aflată la a patra ediție. Au participat 16 echipe universitare din 12 țări (Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Irlanda, România, Federaţia Rusă, Serbia, Spania, Turcia și Marea Britanie). Iniţial, au fost înscrise 79 echipe din 26 state europene ce au pledat într-un caz referitor la răspunderea în materie de protecția mediului.

Echipa din România, compusă din Alexandros Cătălin Bakos, Sabrina Maria Matei şi Marina Fortuna, studenţi în anul III ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, s-a clasat pe locul al treilea, după echipa Universităţii Cambridge (Marea Britanieşi cea a Universităţii din Sofia (Bulgaria). Echipa din Cluj a fost îndrumată de doctoranda Cristina Tomuleţ,

Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei a adresat calde felicitări echipei de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca pentru rezultatul deosebit obţinut şi pentru prestanţa din cadrul competiţiei.

Cei trei studenți sunt membri ai asociației ELSA Cluj-Napoca, iar colegii lor i-au susținut de la Cluj prin intermediul paginii de Facebook.

Concursul de procese simulate este organizat, anual, de European Law Students Association, ONG independent, cu sprijinul Consiliului Europei și urmărește creșterea gradului de cunoaștere a Convenției Europene a Drepturilor Omului în rândul viitorilor juriști.

Comments

comentarii

O femeie angajată în Armată a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată că şi-a bătut crunt fetiţa în vârstă de doar două luni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns