fbpx

Congolezul ex-PSD se judecă cu Aeroportul Cluj

Congolezul Gaston Bienvenu, fost vicepreședinte TSD Cluj-Napoca, se judecă cu Aeroportul International Cluj, de unde a fost concediat, Congolezul a pierdut la Tribunal, dar spune că a atacat sentința la Curtea de Apel.

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, în vârstă de 38 de ani, a lucrat la Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca ca inginer la sistemul de balizaj. ”Am fost dat afară pur și simplu, fără nicio motivație. Cu 5 minute înainte de încheierea programului am fost sunat de doamna Elena Gliga și mi-a spus să predau legitimația”, a povestit Gaston Bienvenu. Acesta a fost concediat de la Aeroport în iunie 2013.

Congolezul a pornit litigiu de muncă la Tribunalul Cluj, unde a solictat repunerea în funcție și plata salariilor pe ultimul an. Instanța i-a respins acțiunea în aprilie. ”Am pierdut la Tribunal. Nu comentez sentința, dar am atacat-o cu recurs și mă judec la Curtea de Apel”, a spus Gaston.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a precizat că Gaston Bienvenu a lucrat doar o lună și jumătate, timp în care a fost în probă, astfel că nu trebuie motivată concedierea.

În 2009, Gaston Bienvenu, originar din Congo, a fost ales vicepreședinte TSD Cluj-Napoca, după doar două luni de la intrarea în partid. În 11 august 2011, el a fost exclus din PSD Cluj pentru ”comportamente incompatibile cu calitatea de membru al PSD”.  Surse din cadrul Aeroportului spun că același lucru i-a atras concedierea. ”Venea și pleca de la lucru când vroia, fura mâncarea altor angajați și altele”, a spus sursa.

 

Comments

comentarii

Dinamo București a terminat la egalitate, scor 3-3, pe Cluj Arena, cu Universitatea Cluj, în runda cu numărul 8 din play-out-ul Superligii. Un suporter dinamovist și-a spart televizorul în urma rezultatului.... Citește mai mult
Mai multe zone din județul Cluj sunt sub cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.... Citește mai mult

Lasă un răspuns