fbpx

Congolezul ex-PSD se judecă cu Aeroportul Cluj

Congolezul Gaston Bienvenu, fost vicepreședinte TSD Cluj-Napoca, se judecă cu Aeroportul International Cluj, de unde a fost concediat, Congolezul a pierdut la Tribunal, dar spune că a atacat sentința la Curtea de Apel.

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, în vârstă de 38 de ani, a lucrat la Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca ca inginer la sistemul de balizaj. ”Am fost dat afară pur și simplu, fără nicio motivație. Cu 5 minute înainte de încheierea programului am fost sunat de doamna Elena Gliga și mi-a spus să predau legitimația”, a povestit Gaston Bienvenu. Acesta a fost concediat de la Aeroport în iunie 2013.

Congolezul a pornit litigiu de muncă la Tribunalul Cluj, unde a solictat repunerea în funcție și plata salariilor pe ultimul an. Instanța i-a respins acțiunea în aprilie. ”Am pierdut la Tribunal. Nu comentez sentința, dar am atacat-o cu recurs și mă judec la Curtea de Apel”, a spus Gaston.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a precizat că Gaston Bienvenu a lucrat doar o lună și jumătate, timp în care a fost în probă, astfel că nu trebuie motivată concedierea.

În 2009, Gaston Bienvenu, originar din Congo, a fost ales vicepreședinte TSD Cluj-Napoca, după doar două luni de la intrarea în partid. În 11 august 2011, el a fost exclus din PSD Cluj pentru ”comportamente incompatibile cu calitatea de membru al PSD”.  Surse din cadrul Aeroportului spun că același lucru i-a atras concedierea. ”Venea și pleca de la lucru când vroia, fura mâncarea altor angajați și altele”, a spus sursa.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina