fbpx

Workshop de oratorie pentru avocați cu un speaker și un actor de la Teatrul Național Cluj

Avocații se pot înscrie la un workshop de oratorie ținut de un speaker cunoscut în zona Ardealului și un actor îndrăgit de la Teatrul Național Cluj, specialist în stand-up comedy.

Actorul Dragoș Pop
Actorul Dragoș Pop
Magnoliu Stan
Magnoliu Stan

Asociația Young Lawyers Cluj (YLC) organizează în data de 23 ianuarie un workshop de oratorie pentru avocați, ce îi are ca invitați pe speakerul Magnoliu Stan, chemat de numeroase companii din Ardeal pentru a le motiva angajații, si actorul Dragoș Pop, cunoscut pentru scenetele de stand-up comedy. În cadrul evenimentului, avocații participanți vor învăța tehnici de oratorie si actoricești de la cei doi.

Asociația YLC își propune să “antreneze” avocații pentru viitoarele pledoarii și să-i ajute la imbunătățirea tehnicii oratorice.  ”Ne-am gândit că avocații ar avea ce să învețe de la un actor: să fie mai puțin crispați în sala de judecată, să-și ascundă sentimentele, să aibă o pledoarii fără emoții, să lucreze pe partea de controlare a emoțiilor.  Magnoliu Stan este un profesionist în domeniu pentru că și-a făcut treaba și a studiat. Chiar a mers în instanță, s-a plimbat cu noi pe la cauze și a văzut cum se pune problema. A văzut ce aștepătăm de la el, nu anecdote, căci instanța este serioasă”, a declarat avocata Ioana Bâlc, coordonatoarea departamentului de marketing al asociației, pentru CLUJUST.ro

Avocat Ioana Bâlc
Avocat Ioana Bâlc

Întrebată cât contează oratoria în sala de judecaăt, avocata Bâlc a răspuns: ”Contează mult, s-au schimbat vremurile, instanța e tot mai tehncă, nu mai sunt speech-uri de jumătate de oră. Contează modul în care te exprimi, să înțeleagă instanța, dar și clientul. Chiar dacă nu există jurați, trebuie să impresionezi audiența: părțile din proces, judecătorul, procurorul. Tinerii avocați trebuie să se poată exprima, căci intervin emoții și poaet uiți articolul de lege”.

 

Avocat Denisa Iancu
Avocat Denisa Iancu

Președintele asociației YLC, avocata Denisa Iancu, a explicat scopul evenimentului ”In primul rând scopul ar fi instruirea practică a tinerilor avocați. În facultate e multă teorie și două săptămâni de practică pe an. De asemenea examenele sunt scrise, la fel și cel de intrare în profesie. Astfel, e nevoie de îmbunățirea discursului în instanță din punct de vedere al oratoriei. Aceasta contează foarte mult. Mai ales în dreptul penal, aportul oratoric al avocatului este unul mare. Pe lângă probe, trebuie să convingă instanța de poziția pe care o susține. În civil se judecă mai mult pe acte, dar și judecătorii sunt oameni. Un avocat care pune problema într-un anumit fel are mai multe șanse de câștig. Și în cadrul acestei meserii apelezi la tertipuri, gesturi, care ar veni în concordanță cu partea oratorică. Trebuie să vorbești clar, la obiect și să se înțeleagă pentru  a transmite judecătorului partea principală.”

Evenimentul va avea loc la Transylvania College Cluj-Napoca in data de 23 ianuarie 2015, ora 15.30. Avocații doritori trebuie să se înscrie din timp, luând legătura cu membrii asociației. Evenimentul se adresează tuturor avocaților din Romania.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina