fbpx
Acasă » DIVERSE » Ungaria a interzis păcănelele din 2012. Firmele care le dețineau au pierdut la CEDO

Ungaria a interzis păcănelele din 2012. Firmele care le dețineau au pierdut la CEDO

Celebrele păcănele, care creează dependență în rândul românilor, sunt interzise în Ungaria din 2012. Mai multe firme care dețineau astfel de aparate au dat în judecată Statul Maghiar la CEDO, dar au pierdut.

În urma articolului despre petiția unei juriste din Cluj pentru interzicerea jocurilor de noroc (păcănele) în locurile publice din România, cititorii ne-au semnalat faptul că la vecinii maghiari acestea sunt interzise din 2012. Parlamentul maghiar a adoptat atunci un act, intrat în vigoare în 10 octombrie 2010, prin care jocurile de noroc la aparate (sloturi) au fost declarate înafara legii, cu excepția celor din trei cazinouri de pe teritoriul țării care au licență pentru jocuri live. La două dintre aceste cazinouri este acționar Statul maghiar. Mai multe firme care dețineau și operau aparate de tip slot, în frunte cu Laurus Invest Hungary KFT, s-au plâns la CEDO că li se încalcă drepturile de la Articolele 6 și 13 din Convenția europeană a drepturilor omului, pe motiv că nu au căi legale să combată măsura luată de Stat în Ungaria.

CEDO s-a pronunțat în 1 octombrie 2015, declarând plângerile ca inadmisibile. Decizia este publicată doar în limba engleză.

Semnează aici petiția anti-păcănele!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina