Acasă » ȘTIRI » ANI cere revocarea din Parlament a unui deputat de Cluj

ANI cere revocarea din Parlament a unui deputat de Cluj

Agenția Naționalã de Integritate a solicitat Camerei Deputaților aplicarea sancțiunii disciplinare de revocare din funcție a deputatului Ioan Moldovan (ALDE) precum şi constatarea interdicției exercitării unei funcții sau demnități publice pe o perioadă de trei ani.

Agenția a comunicat Camerei Deputaților raportul de evaluare a stãrii de incompatibilitate în cazul deputatului Ioan Moldovan, rãmas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr 895/23.03.2016.

La data de 23 martie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul lui Ioan Moldovan împotriva sentinței nr. 300/2014 a Curții de Apel Cluj, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a raportului de evaluare emis de Agenția Naționalã de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenția Naționalã de Integritate a constatat la 12 martie 2014 faptul că deputatul de Cluj a încãlcat regimul juridic al incompatibilitãților, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține simultan cu funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. Elian Restaurant SRL, încãlcând, astfel, prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Raportul de evaluare prin care Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a deputatului Ioan Moldovan poate fi consultat AICI

“Acea firma nu are activitate; nu are sediu, angajati, inventar, nimic! Sunt asociat si administrator la Elian Restaurant SRL pentru ca firma nu a putut fi lichidata – s-a aflat intr-un proces. Am obtinut hartie de la ANAF in care scrie ca nu am obtinut niciun venit de pe urma acestei functii, dar se pare ca pe cei de la ANI nu ii intereseaza”, declara deputatul pentru Ziar de Cluj, în martie 2014.

Ioan Moldovan a intrat în Camera Deputaților ca membru PPDD, după care în ianuarie 2013 a trecut la PC, iar acum este în partidul ALDE.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!