clujust.ro

foto Info Trafic

Una dintre adolescentele lovite pe trecerea de pietoni reacționează împotriva ,,gurilor-cască”

Alexia, tânăra accidentată luni, 15 martie, pe culoarea verde pentru pietoni a semaforului  din cartierul Bună Ziua, alege să reacționeze dezmințind informațiile apărute în presă cu privire la declarația șoferului implicat în accident, condamnând atitudinea celor care în loc să ajute sau să degajeze locul accidentului, și-au scos telefoanele și au început să facă poze sau să filmeze.

Pe pagina sa de facebook, aceasta a postat urmărorul mesaj:

,,EDIT : ‘domnul ‘ șofer a declarat la presă și știri că noi am trecut pe roșu 🙂

Bună seara, sunt una dintre victimele accidentului de astăzi din Bună Ziua și aleg să vorbesc despre un lucru, unul dintre multele pe care le-aș putea spune. Fiecare om este om și când este pe jos lovit de mașina și când stă la trecere și privește această scenă nu ușor de uitat.

Faptul că o parte din persoanele pe care eu le vedeam stând întinsă pe jos în agonie de-a lungul trotuarului în loc să spună o rugăciune pentru mine și prietena mea care așteptam în durere SMURDUL, o mulțumire rapidă că nu sunt ei sau copiii lor, în locul nostru sau pur și simplu să-și vadă de treabă, au ales să faca inumanul gest de a-și scoate telefoanele să filmeze cu zoom, cu blitz, să facă fel și fel de poze și liveuri mi-a lăsat un gust profund amar.

Totusi, nici gestul doamnelor și domnilor care au sărit în a doua secundă să ne ajute, să ne învelească sau să ne consoleze nu este de ignorat. Le Mulțumesc enorm și angajaților de la Lidl, și celor de la farmacie care au făcut tot ce au putut, chiar și gestul de a se oferi să ne dea telefonul să ne sunăm părinții .

Vă salut de la urgențe, aveți grijă când treceți regulamentar …toate cele bune !” a scris adolescenta în timp ce aștepta la urgență.

Conform reprezentanților IPJ Cluj din primele date, conducătorul auto în vârstă de 37 de ani, care se deplasa înspre strada Fagului, din direcția străzii Calea Turzii, nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, accidentând două tinere de 15 și 16 ani, care se angajaseră în traversarea trecerii pentru pietoni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
ISU Cluj  menționează, în legătură cu accidentul că ,,au intervenit o autospecială și două echipaje SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență pentru două tinere implicate într-un eveniment rutier pe strada Bună Ziua din municipiul Cluj-Napoca. Pompierii au găsit la fața locului cele două tinere, în vârstă de 16 ani, în stare deconștiență și cooperante, cu suspiciuni de fracturi și plagă cu un traumatism la nivelul capului. Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de siguranță pentru salvatori și pentru persoanele implicate în accident.”
În mediul online au apărut filmulețe live cu momentul în care cele două fete au fost lovite.

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!