fbpx

UBB achiziționează un hotel pentru viitorul sediu al Facultății de Drept

Senatul Universității Babeș-Bolyai a aprobat, în ședința de astăzi, achiziționarea unui hotel din centrul Clujului pentru a-l transforma în sediul Facultății de Drept.

Din informațiile Clujust, cei de la UBB tatonau de ceva vreme achiziționarea hotelului de 5 stele Opera Plaza, iar în contextul actual al pandemiei și al numărului mic de turiși, se pare că s-a ajuns la un acord.

Conducerea Facultății de Drept a primit astăzi următoarea înștiințare oficială: ”Am placerea de a va anunta ca Senatul UBB a aprobat astazi propunere Consiliului de Administratie de achizitionare a imobilului Hotel Opera Plaza pentru un viitor sediu al Facultatii de Drept”

Facultatea de Drept funcționează într-o clădire istorică de pe strada Avram Iancu, lipită de zidul vechi al cetății. Sediul a devenit în timp prea mic, având prea putine și prea mici amfiteatre. De vreo 10 ani, studenții de anul I merg la cursuri în clădirea Facultății de Chimie, care are amfiteatre mai mari.

Hotelul Opera Plaza a fost ridicat pe amplasamentul fostei fabrici de dulciuri Feleacul și este aproape de Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns