fbpx

Un tânăr avocat clujean l-a reprezentat pe Vlad Filat la Curtea de Apel Chișinău

Tânărul avocat clujean Lucian Criste l-a reprezentat, astăzi, alături de un alt avocat, pe fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, la Curtea de Apel Chișinău, unde s-a judecat recursul împotriva măsurii arestului preventiv.

Lucian Criste și Gheorghiță Mateuț
Lucian Criste și Gheorghiță Mateuț

Tânărul Lucian Criste, asistent universitar la Facultatea de Drept a UBB Cluj, l-a înlocuit la Curtea de Apel Chișinău pe maestrul său Gheorghiță Mateuț, care a putut să fie prezent. Cei doi fac echipă cu avocatul moldovean Igor Popa, care este avocat principal. Avocații străini nu pot intra în cauze decât alături de un avocat din Republica Moldova.

”Dânsul e avocatul principal, suntem o echipă. Eu nu am mai fost într-o sală de judecată în Republica Moldova. E prima experiență de acest gen. Pot spune că sistemul este similar cu cel de la noi, dar au un Cod de procedura penala superior codului nostru. Spun asta deoarece conține mai multe garanții procesuale. Oricum, a fost o experienta foarte interesantă”, a declarat pentru Clujust.ro avocatul Lucian Criste. Acesta a intrat în Baroul Cluj în ianuarie 2012.

Avocatul principal al fostului premier, Igor Popa, a declarat că nu există riscul ca Vlad Filat să fugă din ţară sau să influenţeze martorii în dosar în cazul în care ar fie eliberat din arest. Acesta a declarat că acuzatului i-a fost încălcat dreptul la apărare prin faptul că în cazul lui procurorii au făcut justiţie la televizor. ”Am avut un discurs persuasiv, demonstrând că nu este justifificat arestul preventiv. Totodată, partea acuzării a încercat să aducă în fata judecătorilor şi alte probe, pentru a încerca a completa lipsa probatorului în faţa instanţei. Noi suntem convinşi că vom reusi să stabilim adevărul pe acest dosar şi vom folosi toate mijloacele pentru a apăra clientul nostru”, a declarat Igor Popa.

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat va rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Chișinău a respins recursul înaintat de avocații lui Vlad Filat împotriva hotărârii Judecătoriei Buiucani privind aplicarea arestului pentru 30 de zile.

”Au respins recursul. Problema e ca nu au nicio proba, doar declarația unui denunțător.”, conchide avocatul clujean. Mai jos puteți vedea imagini de la înfățișarea lui Filat la Curtea de Apel.

Vlad Filat este acuzat că ar fi luat mită 250 de milioane de euro.

Comments

comentarii

Cu bucurie și mândrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) marchează un moment de excepție în domeniul ingineriei structurale, odată cu succesul remarcabil obținut de echipa sa de studenți la prestigiosul concurs internațional de design seismic din Seattle.... Citește mai mult
Când spui primăvară, e imposibil să nu te gândești la urzici cu usturoi și mămăligă. Încă din februarie se culeg urzicile tinere, fragede, gustoase, care abundă în 17 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns