fbpx

Un profesor maghiar se plânge de represalii din partea fostei adjuncte de la ISJ, Tunde Peter

Un profesor maghiar de matematică de la Școala Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca susține că a fost dat afară cu forța din școală la ordinul fostei adjuncte de la Inspectoratul Școlar Cluj, Tunde Peter. Asta se întâmpla în 2002, iar de atunci Hadnagy Sandor își ia săptămânal sau lunar concediu fără salariu. De ce a fost scos din școală, citiți mai jos!

HADNAGY SÁNDOR, în vârstă de 60 de ani, ne-a trimis, după condamnarea definitivă a fostei inspectoare, un memoriu adresat Ministerului Justiției, în care susține că i s-a făcut o nedreptate în urmă cu 13 ani, la ordinul lui Tunde Peter. Hadnagy a fost profesor de matematică la linia maghiară de la Școala Nicolae Titulescu din cartierul clujean Gheorgheni.

”In data de 07.10.2002 si-a facut aparitia in scoala doamna ex-inspector scolar general adjunct prof. PÉTER TÜNDE, insotita de domnul ex-inspector scolar de matematica prof. Viorel Lupsor. Dumneaei a vrut sa ma oblige, ca eu, unicul profesor titular de matematica la sectia maghiara pe cele 24 de ore de matematica ramase dupa comasarea celor 4 clase, sa semnez o declaratie scrisa in prezenta dumnealor si al ex-directorului scolii, prin care cer de bunavoie si nesilit de nimeni, detasarea mea. N-am semnat-o si niciodata nu voi semna o astfel de declaratie!

Stiind, ca planificarile mele calendaristice au fost minutios verificate si aprobate favorabil de catre inspectorii scolari de specialitate, infuriata, dumneaei a venit in sala profesorala, si spre indignarea colegilor mei, fata de ex-directorul scolii, mi-a smuls cu forta din mana catalogul clasei a VIII-a D, spunandu-mi urmatoarele: „Va interzic categoric sa intrati in clasa, si sa va tineti ora de matematica! In caz contrar, va voi scoate cu forta cu ajutorul jandarmilor!”

Vazand, ca aceste dispozitii si constrangeri nu dau roade, in ziua urmatoare a revenit in scoala doamna ex-inspector scolar general adjunct prof. PÉTER TÜNDE, a trimis pe rand dupa mine secretara scolii, ex-directorul, ex-directorul adjunct de la sectia maghiara, cu scopul de a ma scoate de la ora, si constatand, ca nu parasesc elevii in timpul orei, conform legii, a dat buzna dumneaei, fiind insotita de ex-directorii scolii si de asistenta medicala din scoala, deranjand pentru a patra oara aceeasi ora de matematica de la clasa a VII-a D, facand circ in fata elevilor, obligandu-ma sa ies pe hol, unde, spre surprinderea mea, mi-a comunicat faptul ca certificatul meu psihiatric avand parafa medicului de specialitate si al policlinicii, care a fost depus, acceptat si verificat la termenul stabilit in urma cu cca. 4 luni, nu este valabil. Cum a fost valabil pana la acea data?

Motivul adevarat era altul: dumnealor au vrut sa aduca pe aceasta catedra foarte ravnita o alta persoana. Sunt in stare sa ma duca chiar in fata unei comisii, pentru a demonstra ca nu sunt normal. Scopul scuza mijloacele …

Drept represalii, in data de 8 noiembrie 2002 am fost scos cu „forta” si gonit din scoala, fara nici un act oficial, ilegal si abuziv de catre membri Consiliului de conducere, si obligat sa iau saptamanal concediu fara salariu (cererea din data de 15 septembrie 2003 fiind depusa chiar in prezenta domnului ex-inspector scolar general prof. dr. CONSTANTIN COREGA), iar ultima fiind inregistrata la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj (I.S.J.C.) cu nr. 4015/01.04.2015 (nu sunt bolnav, ca sa beneficiez de concediu sau pensie de boala, iar daca nu solicit mai nou de obicei lunar – la inceput chiar si saptamanal– concediu fara salariu, atunci, conform legii, absentez cateva zile lucratoare consecutive de la scoala, unde nu sunt primit, si exista deja un motiv legal pentru desfacerea contractului meu de munca).”, a scris bărbatul în memoriu.

Acesta mai spune că a fost în audiență la șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus. Acesta își aduce aminte perfect de caz. ”În 2002, niciun elev nu mai mergea la el la oră, iar profesorul scria pe tablă și spunea că vor copia elevii în pauză. S-a constatat că are probleme psihiatrice și i s-a desfăcut de atunci contractul de muncă. A dat în judecată școala și inspectoratul, dar a pierdut toate procesele. Și acum depune cereri de concediu fără salar.”, spune Cuibus.

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!