fbpx

Un milionar de top a dat prima lui declarație într-o instanță, la Cluj

Cum este pentru un milionar de top să dea declarație într-un proces și tocmai unul penal? A aflat astăzi patronul companiei UTI, Tiberiu Urdăreanu, care a fost audiat ca martor în dosarul ”Uioreanu”, la Tribunalul Cluj. Urdăreanu a declarat în exclusivitate pentru CLUJUST că este pentru prima oară într-o instanță, dar că se bucură că a fost la Cluj, de unde este originar.

Milionarul Tiberiu Urdăreanu a fost chemat ca martor deoarece unul dintre inculpați este directorul de dezvoltare al UTI, Gabriel Davidescu, acuzat că i-ar fi dat mită 10.000 de euro consilierului județean Ioan Petran.

Cum a fost să compară în fața instanței într-un astfel de proce? ”E neplăcut, da. Dar e important să se lămurească lucrurile. Nu i-am reproșat lui Davidescu că ar fi de vină sau că a făcut fapta de care este acuzat pentru că așa cum am spus și în sală el nu avea niciun rol în acest contract, fusese schimbat din funcție și se ocupa de altceva.”, a declarat Urdăreanu pentru CLUJUST.ro

Acesta spune că e prima lui experiență într-o instanță. ”E prima dată și tocmai la Cluj, care să zicem e orașul meu natal. Eu sunt născut la Dej. Imi face plăcere să vin la Cluj chiar și pentru situații de-astea. Așteptăm să se mai dea drumul la diverse proiecte. Clujul e un oraș mare, totdeauna să va întâmpla ceva aici.”, a spus omul de afaceri, care acum stă la București.

Problemele lui Davidescu au schimbat regulile în compania UTI. ”Din acel moment am început să fim mai atenți, să introducem în companie reguli noi privind obligația angajaților de a declara relațiile personale pe care le au cu diverși funcționari, consilieri, unde ar putea fi posibile conflicte de interes. Relații personale pe care le au cu reprezentanți ai unor clienți. Fiecare trebuie să fie mai atent și să gestioneze astfel de relații.”, a dezvăluit Urdăreanu.

Acesta a fost întrebat de judectător despre relația companiei cu Consiliul Județean Cluj. Amintim, că printr-un contract de concesiune, UTI administrează parcarea de la Aeroport.

”Nu inteleg implicarea domnului Davidescu pentru că la momentul derularii acestui contract avea alte atributii in companie. Nu se ocupa de contractele din Cluj. A fost o licitatie pe care am castigat-o. E un contract normal, prestam un serviciu pentru care plătim redeventa. Ne-am indeplinit obligatiile. Nu aveam nicio nevoie niciun interes sa obtinem ceva de la Consiliul Judetean Cluj.”, a declarat Urdăreanu la instanță.

Urdăreanu a pățit-o cu parcarea

Întrebat despre proiectul parcării ”long term”, a spus: ”Nu aveam nicio obligatie contractuala in acest sens. Toata discutia a pornit din media din Cluj care spunea pe bună dreptate ca parcarea nu e gestionată bine. Chiar eu am pățit că șoferul de taxi m-a intrebat dacă intrăm în parcare, că daca nu am bagaj mare nu are rost sa intrăm. Nu e normal sa lasi pe cineva și apoi să platesti. Nu e normal asa ceva. Dar nu e obligatia noastră”, a spus Urdăreau cu privire la faptul că se plătește chiar dacă se intră pentru scurt timp în parcare pentru a lăsa pe cineva.  Tot legat de asta, Urdăreanu a spus pentru CLUJUST: ”Dacă intri peste tot se cheamă ”kiss and fly”. Depui pe cineva și pleci fără să plătești. Așa a fost cerința, noi am semnat contractul cum ni s-a cerut. Chiar un șofer de taxi m-a întrebat dacă am bagaj să nu intre.”

Fără sponsorizări la partide

La Tribunal, milinarul a mai vorbit de o întâlnire din 2014, la București, cu Davidescu, Uioreanu și Petran.  ”Dansii au venit la Bucuresti si am fost anuntat de domnul Davidescu, cu prilejul unei activitati de partid. Au fost trimisi de domnul Davidescu. Am interactionat cateva minute in care am discutat generalitati, oportunitati in Cluj din punct de vedere al proiectelor. Nu a fost nicio discutie despre sponsorizari la partid. Politica companiei e sa nu facem sponsorizari la partide si nu am facut-o nici la PNL”, a declarat Urdăreanu.

Acesta a mai spus că nu a auzit de niciun împrumut dat de Davidescu lui Petran și că nici el, nici compania nu i-au dat bani lui Davidescu pentru așa ceva.

Potrivit Top 300 Capital, Tiberiu Urdăreanu avea în 2007 o avere între 130-150 de milioane de dolari. Între timp, averea a scăzut la circa 27 de milioane de dolari.

 

Comments

comentarii

Universitatea Cluj va juca, sâmbătă, 13 aprilie, contra echipei Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out-ul Superligii.... Citește mai mult
Ceaiul negru, unul dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din întreaga lume, nu oferă doar o pauză plăcută, ci și o serie de beneficii pentru sănătatea noastră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns