fbpx

Consiliul Local cere în justiție locuințele neconstruite de la Cartierul Tineretului

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat pentru demararea unei acțiuni în justiție cu scopul de a primi locuințele sociale ce trebuiau construite în Cartierul Tineretului, rămas pe hârtie.

Asocierea fără rezultat dintre Consiliul Local și Polus Real Estate din 2006 pentru construirea Cartierului Tineretului este departe de a fi îngropată. În timp ce Polus Real Estate vrea să dizolve Cartierul Tineretului SRL și să rămâne cu o parte din terenul de 207 hectare, Primăria vrea să-și primească locuințele sociale promise la asociere.

”Se aprobă promovarea unei acțiuni în justiție având ca obiect punerea în executare a obligației de predare a unui număr de 384 locuințe sociale de către societatea Cartierul Tineretului SRL, obligație reținută cu putere de lucru judecat prin sentința civilă nr.3293/2013 pronunțată de Tribunalul Specializat Cluj, definitivă prin decizia civilă nr.636/2014 a Curții de Apel Cluj.”, se arată în hotărârea votată de consilierii locali.

Aceeași hotărâre arată că de acțiune se va ocupa o casă de avocatură angajată de primărie: ”Se mandatează SCA Lăpușan, Moscovits, Steopan și Asociații ca, în numele și pe seama Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca să promoveze, să susțină și să reprezinte Consiliul local în acțiunea prevăzută la art.1.”

Reprezentanții Serviciului Juridic al Primăriei au precizat că, prin adresa din data de 26 mai 2015, Consiliul local a transmis notificare către Cartierul Tineretului Cluj SRL cu solicitarea ca, în termen de 48 de ore să comunice modalitatea în care înțelege să execute obligația recunoscută în AGA din data de 18 mai 2015.

”Întrucât până la acest moment nu ni s-a comunicat un răspuns din partea societății Cartierul Tineretului SRL, am solicitat opinia juridică a SCA Lăpușan, Moscovits, Steopan și Asociațiii cu privire la necesitatea promovării unei cereri de chemare în judecată îndreptată împotriva societății Cartierul Tineretului Cluj SRL având ca obiect pretenții rezultate din neexecutarea obligației de predare a 384 locuințe sociale de către această societate.

Punctul de vedere al SCA Lăpușan, Moscovits, Steopan și Asociații a fost în sensul că un astfel de demers se impune în eventualitatea declanșării unei executări silite a patrimoniului societății Cartierul Tineretului sau în cazul în care se va demara lichidarea patrimoniului societății CTC”, a precizat șefa serviciului juridic, Alina Rus, în referatul transmis la Consiliul Local.

Lichidatea este destul de posibilă, după ce două instanțe au dispus dizolvarea societății, mai fiind de judecat doar recursul la Înalta Curte.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns