fbpx

O avocată cu spirit civic, de ziua ei, i-a returnat unui tânăr drona rătăcită

Avocata Laura Baciu, bruneta din dosarul ”Uioreanu”, care îl apără pe un om de afaceri, a găsit o dronă și cu ajutorul Facebook a dat de proprietarul ei. Acesta i-a mulțumit avocatei, care astăzi își aniversează ziua de naștere. De ziua ei, a avut și termen în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean.

Avocata Laura Baciu a găsit din întâmplare ceva ce nu găsești în fiecare zi: o dronă. ”Într-o dimineață am ieșit cu cățelul la plimbare și am văzut în iarbă ceva. Mi-a atras atenția materialul. Am ridicat obiectul și am văzut că este o dronă. După o vreme m-am întors și am găsit în același loc și camera de filmat”, a povestit avocata.

Anunțul de pe Facebook
Anunțul de pe Facebook

drona pierdutaAceasta a pus anunț pe Facebook că a găsit o dronă și că o va preda la Poliție. O prietenă de-a ei a văzut anunțul și l-a corelat cu un alt anunț în care cineva spunea că a pierdut o dronă. S-a dovedit a fi proprietarul dronei găsite de Laura Baciu. Proprietarul se poate considera cu atât mai norocos cu cât el se afla în Piața Unirii când mânuia drona dispărută, iar avocata locuiește aproape de Piața Mărăști, deci la o distanță considerabilă. ”Foarte frumos gestul doamnei. M-a surprins, dar intr-un mod plăcut!”, ne-a spus Paul Sînpetrean, cel care pierduse drona.

”Primul gând care mi-a trecut prin cap a fost să o duc la poliție. Speram din tot sufletul să se găsească proprietarul. M-am gândit că e valoroasă. S-a bucurat proprietarul, mi-a spus că i-am făcut ziua frumoasă. Anunțul lui era din 20 mai. A zis că nu mai spera că o va găsi cineva”, a spus avocata.

Laura Baciu alături de prietena ei Smaranda Bara, avocata lui Uioreanu
Laura Baciu alături de prietena ei Smaranda Bara, avocata lui Uioreanu

Am întrebat-o cât de importantă e corectitudinea pentru un avocat? ”Corectitudinea este cea mai importantă calitate pentru un avocat și eu zic că cu asta ai foarte mult de câștigat. Poți să fii foarte corect, pentru că magistratul, dincolo de pledoarii, vede care e stare de fapt și sinceritatea este apreciată.”, a răspuns Laura Baciu.

Avocata spune că este corectă și în relația cu clienții: ”Ca om, nu am încercat să-i judec, pe de altă parte când clientul mi-a spus că nu e vinovat, chiar dacă probele arătau altceva, eu am mers pe buna lui credință. I-am spus că-și asumă. Eu niciodată nu am dat garanții, mai ales în penal. Au fost situații în care am sfătuit clienți să recunoască pentru că era în avantajul lui, pentru că putea să se aleagă cu o condamnare mult mai gravă.”

Laura Baciu este avocată din 2005, mai întâi fiind în Baroul București. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” și spune că vorba că doar absolvenții ”de la Stat” reușesc în profesie este un mit. Intră preponderent în procese penale, dar are și cazuri civile și comerciale. De altfel, cel mai celebru client al ei din penal, omul de afaceri Vasile Pogăcean, acuzat de dare de mită în dosarul ”Uioreanu”, i-a fost mai întâi client cu firma în comercial.

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. felicitari d-na si sa va mentineti corectitudinea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!