fbpx

Un judecător din Cluj obligă părțile să redacteze actele din dosare cu diacritice

Un judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca le amintește părților, prin rezoluții, că ”limba română conține inclusiv diacritice”.

Într-o rezoluție care a ajuns în posesia Clujust, judecătorul de civil, al cărui nume nu îl cunoaștem căci în faza de regularizare nu se trec numele, a scris negru pe alb ca reclamantul să redepună cererea redactată cu diacritice, căci Codul de procedură civilă (CPC) prevede că actele procedurale se întocmesc în limba română, iar limba română conține inclusiv diacritice, potrivit magistratului.

”Să se depună cererea de chemare, în numărul de exemplare prevăzut de art. 149 alin.1 C.proc.civ, cu mențiunea ca aceasta să fie redactată cu diacritice, deoarece cererea care a fost depusă nu oferă informații certe și clare cu privire la datele menționate la art.194 lit. a și d C. proc.civ, în condițiile în care limba română conține inclusiv diacritice, iar potrivit art.18 alin.4 C. proc.civ, cererile și actele procedurale se întocmesc numai limba română”

Articolul 18 alin.(4) din CPC prevede:  ”Cererile și actele procedurale se întocmesc numai în limba română.”

 

Comments

comentarii

O femeie angajată în Armată a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată că şi-a bătut crunt fetiţa în vârstă de doar două luni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns