Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Un inculpat de 62 de ani a fost arestat, deși a cerut să fie lăsat să se ocupe de înmormântarea fiului

Un inculpat de 62 de ani a fost arestat, deși a cerut să fie lăsat să se ocupe de înmormântarea fiului

Un inculpat de 62 de ani a cerut să nu fie arestat preventiv, ci să fie pus sub control judiciar pentru a se ocupa de înmormântarea fiului, însă un judecător de drepturi și libertăți i-a respins solicitarea. Un alt judecător a menținut apoi prima hotărâre. Alături de inculpat este arestat și alt fiu al său.

Kallo Imre, în vârstă de 62 de ani, și fiul său, Kallo Marius, au fost arestați preventiv, în 12 aprilie, în dosarul rețelei de etnobotanice, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a respins, astăzi, contestațiile tuturor inculpaților.

Kallo Imre nu a dorit să dea declaraţie în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu privire la acuzaţiile care i se aduc, precizând că își menţine declaraţia dată în faţa procurorului. ”Nu cunosc pe nici unul dintre inculpaţii aflaţi în boxă, cu excepţia fiului meu Kallo Marius şi a lui Otvos Imre-Claudiu. Nu mă fac vinovat de acuzaţiile care mi se aduc. Arat că la vârsta pe care o am, de 62 de ani, nu mă pretez la săvârşirea unor fapte de genul celor care mi se impută, am o situaţie familială şi materială precară, iar în cursul nopţii trecute mi-a murit un fiu.”, a spus inculpatul la Tribunalul Cluj în 12 aprilie.

Fiul din dosar, Kallo Marius, a arătat că îşi menţine declaraţia dată la procuror şi, în plus, a precizat că a cumpărat substanţe etnobotanice pentru a le consuma, iar nu pentru a le comercializa.

Avocatul acestuia a solicitta a se avea în vedere şi situaţia familială a inculpatului, învederând faptul că ”în cursul nopţii trecute, fratele acestuia a decedat, astfel că familia inculpatului are nevoie de sprijinul său, pentru a se putea trece peste aceste momente”. De asemenea, a solicitat a se avea în vedere faptul că inculpatul a recunoscut că este consumator de astfel de substanţe, apreciind că acest lucru nu-l transformă automat într-un distribuitor, la percheziţie nefiind găsite asupra sa astfel de substanţe.

La ultimul cuvânt în instanță, tatăl a declarat că regretă fapta comisă şi că solicită să se dispună măsura controlului judiciar pentru a se putea ocupa de înmormântarea fiului său. Și tânărul a spus că regretă și că dorește să se ocupe de înmormântarea fratelui său.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina