Acasă » DIVERSE » Compania aeriană LOT crește numărul de zboruri Cluj-Napoca – Varșovia

Compania aeriană LOT crește numărul de zboruri Cluj-Napoca – Varșovia

Începând cu luna iulie a acestui an, compania aeriană LOT Polish Airlines va crește numărul de zboruri dintre Cluj-Napoca și Varșovia. Această creștere a frecvențelor de zbor vine ca răspuns a creșterii numărului de pasageri ce au călătorit la bordul aeronavelor LOT spre zeci de destinații din lumea întreagă.

A trecut doar un singur an de operare dintre Cluj-Napoca și Varșovia și se poate vedea deja o creștere semnificativă a numărului de pasageri transportați de operatorul aerian polonez. În ultimele 12 luni, LOT a transportat aproape 20.000 de pasageri spre Polonia dar și spre Scandinavia și SUA. Aproape la fel de mult ca cei 69% din totalul pasagerilor care călătoresc cu LOT de pe Aeroportul Chopin din Varșovia spre destinații de top din rețeaua operatorului polonez.

„LOT cunoaște un potențial extraordinar de creștere în Cluj-Napoca, tocmai de aceea mărim numărul de zboruri spre Varșovia. Am început cu 4 frecvențe pe săptămână, iar acum se operează cu o frecvență de 5 zboruri pe săptămână. Dar acest lucru nu este de ajuns, motiv pentru care am decis să mai adăugăm din luna iulie încă o frecvență de zbor, astfel zborul Cluj-Napoca – Varșovia se va opera de 6 ori pe săptămână. Aceasta este o veste bună pentru toți cei care caută opțiuni de călătorie confortabilă și eficientă oriunde și ori de câte ori doresc „- a declarat Adrian Kubicki, director de comunicare LOT Polish Airlines. „Scopul nostru este să devenim cât de curând cea mai mare companie aeriană pentru cei care doresc să-și înceapă călătoria de la Cluj-Napoca. “ – a adăugat el.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, a precizat cu această ocazie: „Consiliul Judeţean Cluj doreşte mult succes în continuare companiei LOT Polish Airlines și apreciază diversitatea tot mai mare de conexiuni oferite prin intermediul acestui zbor spre capitala Poloniei, Varşovia. Ne dorim ca acest zbor, Cluj–Napoca – Varșovia, să se bucure de un număr cât mai mare de pasageri, în anii care urmează şi prin urmare să contribuie la stimularea turismului şi a schimburilor comerciale din regiune.”

Directorul general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, David Ciceo, a precizat la rândul său: „Un an de zboruri spre capitala Poloniei, Varșovia, a făcut posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, prin care au putut fi accesate cu ușurință și la prețuri accesibile cât mai multe destinații din Europa, America de Nord sau Asia. Iar decizia companiei aeriene de a mări numărul de frecvențe pe această rută  va fi apreciată atât de mediul de afaceri, cât și de ceilalți pasageri ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu”Cluj”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a participat la conferința de presă organizată de Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj împreună cu compania aeriană LOT Polish Airlines și a declarat ”Ceea ce e cu adevărat îmbucurător e faptul că, alături de accesul facil spre importante oraşe ale Poloniei ce merită a fi vizitate şi descoperite, prin intermediul acestei destinaţii Clujul şi întreaga Transilvanie beneficiază de o legătură directă cu un important hub aerian al Europei şi, în acest fel, de conexiuni rapide spre destinaţii intercontinentale din America şi Asia. Desigur, această interconectare a Clujului cu numeroase destinaţii de maxim interes e rezultatul firesc al investiţiilor pe care le-am făcut ani de zile în modernizarea şi extinderea Aeroportului clujean”

Tortul aniversar

Cu ocazia acestei aniversări, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a organizat un moment artistic dedicat compozitorului polonez Frédéric Chopin, prin care susține și promovează tinerii artiști talentați din Cluj-Napoca. Astfel, Ilinca Forna (la vioară), Andra Borz (pian) de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță, Iulia Iacob (pian) de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Boglárka Oláh (pian) – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Mátyás Oláh (violoncel) – profesor la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, îndrumaţi de profesorul coordonator Corina Marc, de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, au interpretat câteva compoziții ale marelui compozitor în cadrul acestui eveniment.

Zborurile din Varșovia spre Cluj-Napoca sunt operate cu avioane moderne de tip Bombardier Q400. Zborurile sunt operate în toate zilele lucrătoare, în afară de duminică. Programul zborurilor este creat să asigure cea mai rapidă conexiune spre toate destinațiile din SUA și Canada precum și spre Scandinavia sau Europa de Vest și de Est. Începând cu vara anului 2017 zborurile vor fi operate în fiecare zi.

 

LOT este singura companie aeriană care oferă până la 3 clase de călătorie adaptate nevoilor şi aşteptărilor diferitelor grupuri de pasageri care călătoresc pe zboruri scurt curier din Europa. În prezent,  pe lângă LOT Business Class, operatorul aerian oferă și Premium Economy Class ce combină serviciile de la clasa business și prețurile accesibile. Pe de altă parte, pentru pasagerii de la clasa Economy, LOT a creat un tarif dedicat cunoscut ca și LOT Economy Simple ceea ce le permite să călătorească cu bagaje de mână la o reducere de 30%. Mai mult decât atât, pentru fiecare clasă de zbor oferim o gamă unică de produse disponibile la bord. Toți pasagerii LOT pot alege la bord serviciile „a la carte” precum “My Favourite Meal”, “My Extra Baggage”, cumpărături Duty Free sau AirKiosk.

Conexiunea dintre Cluj-Napoca și Varșovia a fost lansată și dezvoltată ca parte a strategiei de creștere profitabilă LOT, care a fost pus în aplicare de la începutul anului 2016. Bazat pe supozițiile fundamentale ale companiei, LOT intenționează să devină prima alegere nu numai pentru pasagerii care călătoresc din Polonia, dar și din alte țări din regiune.

LOT intenționează să continue dezvoltarea intensivă în anul 2017; începând cu aprilie 2017, transportatorul aerian oferă zboruri către noi destinații din SUA, Newark și Los Angeles, în acest fel extinzându-și rutele sale de peste mări.

Biletele pentru zborurile LOT de la Cluj-Napoca pot fi achiziționate prin toate canalele disponibile, inclusiv site-ul lot.com, LOT Call Center, birourile de călătorie LOT și agențiile de voiaj.

În momentul de faţă transportatorul aerian polonez oferă pasagerilor o reţea extrem de extinsă de conexiuni convenabile, către zeci de destinaţii din Polonia şi din Europa, în general  dar şi spre S.U.A., Canada şi Asia. Zborurile operate pe ruta Cluj-Napoca – Varşovia, începând cu anul 2016, au contribuit semnificativ la intensificarea relaţiilor comerciale dintre cele două oraşe şi regiuni, creând condiţii prielnice pentru investiţii şi pentru dezvoltarea de noi afaceri în regiunea Transilvaniei.

 Cele peste 40 de destinaţii operate, la ora actuală,  de pe Aeroportul clujean asigură, dintre toate aeroporturile regionale ale României, cea mai eficientă şi rapidă cale spre Europa, Orientul Mijlociu şi nu numai. 

Reamintim faptul că Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în 2016, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 1.880.319 de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-şi astfel poziţia de cel mai mare aeroport regional şi al doilea din ţară, după Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Pentru 2017, Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat în primul trimestru peste 500.000 de pasageri, estimând până la finele anului un trafic aerian cuprins între 2,7 şi 3 milioane de pasageri. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina