fbpx
Horea Uioreanu și în plan îndepărtat Ioan Petran

Uioreanu și Pogăcean au vrut să iasă din județ. Instanța le-a respins cererea

Horea Uioreanu și omul de afaceri Vasile Pogăcean au cerut schimbarea interdicției de a ieși din județ cu obligația de a nu părăsi țara, așa cum are Ioan Bene.

Instanța Tribunalului Cluj a analizat astăzi măsurile preventive luate împotiva a trei inculpați din dosarul ”Uioreanu”. A menținut controlul judiciar și le-a respins o cerere lui Uioreanu și Pogăcean.

Vasile Pogăcean
Vasile Pogăcean

”Constată legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar luată față de inculpatii Uioreanu Horea Dorin, Bene Ioan si Pogacean Vasile, masura pe care o mentine. Respinge cererile inculpatilor Pogăcean Vasile si Uioreanu Horea Dorin de modificare a controlului judiciar în sensul obligării acestora de a nu depăși limita teritoriala a României.

Admite cererea inculpatului Bene Ioan privind modificarea obligatiei stabilita în sarcina acestuia conform art. 215 al. 2 lit. d C.p.pen. în sensul ca pe durata masurii preventive a controlului judiciar încuviinteaza ca acesta sa ia legatura cu inculpatul Davidescu Gabriel. In baza art. 275 alin 3 C.p.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat ramân in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie în termen de 48 ore de la comunicare”, a hotărât instanța.  ”Vom depune contestație. Avem motive, contracte în derulare în țară.”, a spus avocata afaceristului Pogăcean, Laura Baciu.

În 2 aprilie, inculpații Uioreanu, Pogăcean și Bene au fost eliberați din arest la domiciliu. Doar că omul de afaceri Ioan Bene a primit acceptul de a umbla prin țară, iar ceilalți doi doar prin județ.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina