fbpx

Superwoman din CJ Cluj: 3 job-uri, 4.200 de ore pe proiecte europene și fără soț în declarația de avere

Șefa Serviciului Dezvoltare Locală și Regională din Consiliul Județean (CJ) Cluj, Diana Coman, a cumulat în trei ani 4.210 ore pe proiecte europene ale CJ Cluj, în timp ce mai are două job-uri pe lângă postul de funcționar. Diana Coman, fostă Urdea, cum este mai cunoscută, nu și-a trecut soțul în declarațiile de avere, deși e măritată din 2012. Motivul invocat de ea: soțul nu a lucrat nimic. De anul trecut este angajat la firma consilierului județean Steluța Racolța, care e și nașa lor.

Pontajul funcționarilor din Consiliul Județean Cluj pe proiecte europene arată că Diana Coman, fostă Urdea, a cumulat din noiembrie 2011 până în septembrie 2014 nu mai puțin de 4.210 ore. Numărul de ore pe lună variază de la 64 la 149. Aproape jumătate din ore sunt în dreptul proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, care bate pasul pe loc și este în pericol de a pierde finanțarea. Coman este manager al proiectului Femeia în viziunea mass-media, care a generat un mic scandal în breasla jurnaliștilor anul trecut. Aceeași specialistă a respins însă, poate din lipsă de timp, mega-proiectul de transport intermodal între Aeroport și linia ferată, ce ar fi atras 70 de milioane de euro, și l-a înfuriat pe prefect.

Dacă împărțim numărul total de 4.210 ore la 35 de luni reiese o medie de 120 de ore pe lună pentru proiecte, împărțite la 21 de zile ne dă un număr de 6 ore pe zi dedicate proiectelor europene. Potrivit legislației în domeniul administrației, aceste ore pot fi lucrate în timpul orelor de program normal, adică nu se adaugă. Dar chiar și așa, rezultă că din programul de 8 ore, Dianei Coman îi rămân două ore pentru treburile Consiliului Județean, pentru care a fost angajată în primul rând și de unde câștigă 50.821 lei pe an.

Diana Coman este și responsabil curs la Universitatea Tehnciă Cluj-Napoca, de unde are un venit anual încasat de 23.537 lei în 2013. Și aici alocă între o oră și două pe zi. A treia calitate este cea de experit informații pentru afaceri la Clubul Întreprinzătorului Român înființat de Banca Transilvania. Aici a avut pe perioada 16 aprilie 2013-14 mai 2014 un venit de 37.758 lei. Potrivit declarației de avere, tariful a fost de 120 lei/oră, de unde rezultă că a muncit 21 de ore pe lună, adică o oră pe zi. Pe lângă numărul de ore de lucru efectiv, șefa din CJ Cluj mai trebuie să se și deplaseze între job-uri într-un oraș sufocat de trafic. Veniturile totale declarate în 2014 au fost de peste 110.000 lei.

declaratii de avere urdea

În declarațiile de avere din 2013 și 2014 ale Dianei Coman nu apare nimic la capitolul dedicat veniturilor soțului, asta deși este căsătorită din 2012. Explicația șefei serviciului dezvoltare locală este uluitoare: ”Soțul meu nu a avut venituri, a fost casnic. Eu am întreținut familia, eu plătesc ratele la bancă. Lucrez câte 10-12 ore pe zi, plus sâmbăta și duminica”. Anul trecut, Voicu Coman s-a angajat la firma consilierului județean Steluța Racolța, unde lucrează pe fonduri europene. ”Veniturile vor apărea în declarația de anul acesta”, ne-a spus funcționara. De asemenea, aceasta a precizat că va publica și banii adunați la nuntă. Aceasta a avut loc vara trecută la hotelul de cinci stele Grand Hotel Italia.

urdea logo tisePropulsată de PDL

Diana Urdea a fost angajată în Consiliul Județean în 2011, pe vremea fostului președinte CJ Cluj, Alin Tișe, atunci membru PDL. De altfel, Urdea a avut până și la poza de profil de pe Facebook logo-ul din campania electorală al lui Tișe. Anterior, a fost iubita șefului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Cluj, Daniel Don. De câțiva ani, Urdea a legat o prietenie cu Steluța Racolța, consilier județena din partea PNL, provenită din aripa PDL, care a și nășit-o la nuntă. Tot Racolța, a cărei firmă este specializată pe atragerea de fonduri europene, i-a deschis calea tinerei Urdea în acest domeniu. De altfel, în 2012 Urdea a încasat de la RSC Consulting 37.131 lei, potrivit declarației de avere din 2013.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!