fbpx

Ucigașul de oameni ai străzii din Baia Mare va fi eliberat

Cel mai de temut criminal în serie din nordul țării va fi eliberat după 25 de ani din închisoare.

Grigore Bota, cunoscut drept “călăul de boschetari”, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii.

Grigore Bota, în vârstă de 65 de ani, a solicitat reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe baza vârstei sale. În noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a acceptat cererea sa de reducere a pedepsei și a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care expiră pe 5 aprilie 2024.

Grigore Bota este maramureșeanul considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă. Cunoscut ca “Brancardierul morții” sau “Călăul de boschetari”, Bota ar fi ucis 11 bărbați în perioada aprilie – august 2000. A aruncat cadavrele lor fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar.

Bota a recunoscut trei dintre crimele comise, iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a șapte dintre ele. Pentru celelalte patru nu s-a putut dovedi deși modul de operare era identic: își lovea victimele în cap cu bolovani. Asta după ce, în prealabil, întreținerea raporturi sexuale cu ei.

Bota se află în prezent în Penitenciarul Baia Mare, unde execută pedeapsa în regim semideschis. Deși are probleme de sănătate și primește o pensie de invaliditate din partea statului român, el a urmat un program de reeducare și a primit recompense pentru comportamentul său în închisoare.

Cofetar-patiser în perioada pre-revoluționară până în anul 1989, iar ulterior brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare, Grigore Bota a fost arestat și închis la data de 22 august 2000.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns