fbpx

Tunde Peter, 2 ani și 6 luni de închisoare plus confiscarea a 10.300 euro

Fostul inspector școlar general adjunct Tunde Peter a fost condamnată de Tribunalul Cluj la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În prezent, Peter este în arest la domiciliu. Sentința poate fi atacată cu apel. Peter a fost acuzată că a primit bani de la candidați la Bacalaureat și la titularizare.

Solutia pe scurt: În baza art. 291 C.pen., rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen. si art. 35 alin. 1 C.pen., condamna pe inculpata Peter Tunde Ilocan Csilla la 2 (doi) ani si 6 (sase) luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta în forma continuata (14 acte materiale).

În baza art. 67 alin. 1 C.pen., interzice inculpatei drepturile de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a alege; precum si dreptul de a ocupa functia de inspector scolar si de a face parte din comisiile de examene nationale, de care s-a folosit inculpata pentru savârsirea infractiunii, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b, d si g C.pen., pe o durata de 3 ani, care se va executa dupa executarea pedepsei principale, conform prevederilor art. 68 alin. 1 lit. c C.pen.

În baza art. 65 alin. 1 si 3 C.pen., aplica inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a alege; precum si dreptul de a ocupa functia de inspector scolar si de a face parte din comisiile de examene nationale, de care s-a folosit inculpata pentru savârsirea infractiunii, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b, d si g C.pen..

În baza art. 72 alin. 1 C.pen., deduce din durata pedepsei durata retinerii, a arestului preventiv si a arestului la domiciliu, de la data de 01.09.2014 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.pr.pen., mentine masura arestului la domiciliu luata fata de inculpata PETER TUNDE ILONA CSILLA, cu resedinta în comuna Feleacu, str. Principala nr. 60, jud. Cluj, prin încheierea penala nr. 668/31.10.2014 pronuntata de Curtea de Apel Cluj.

In baza art. 291 alin. 2 C.pen., dispune confiscarea speciala de la inculpata Peter Tunde Ilona Csilla a sumei de 10.300 euro primite ca urmare a savârsirii infractiunii de trafic de influenta în forma continuata. În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.pr.pen., rap. la art. 20 din legea nr. 78/2000, mentine masura sechestrului asigurator luata prin ordonantele din 03.09.2014- asupra sumelor de 2080 euro si 650 lei- si respectiv din 19.09.2014- asupra imobilului situat în Cluj-Napoca, str. Muzeului (actualmente Iuliu Hatieganu) nr. 6, ap. 2, înscris în CF nr. 25977 Cluj-Napoca, nr. topo 11033/II apartinând inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla  pâna la concurenta sumei de 8077 euro, în vederea confiscarii speciale. 2.

A doua persoană condamnată în dosar cu suspendare

 

În baza art. 292 C.pen., rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamna pe inculpatul Perșa Vasile Felician la 1(un) an si 6 (sase) luni închisoare pentru savârsirea infractiunii de cumparare de influenta. În baza art. 67 alin. 2, art. 66 alin. (1) lit. a), b), d) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a alege, pe o perioada de 2 ani, care va curge de la ramânerea definitiva a hotarârii de condamnare, conform prevederilor art. 68 alin. 1 lit. b C.pen.

În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) si d) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a alege, de la ramânerea definitiva a prezentei sentinte si pâna la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executarii pedepsei de 1 an si 6 luni închisoare sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 2 ani, care va curge de la data ramânerii definitive a prezentei, conform dispozitiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe lânga Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca;e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 96 C. pen., privind cazurile de revocare a beneficiului suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.În baza art. 274 alin. 1 si 2 C.pr.pen., obliga pe inculpata Peter Tunde Ilona Csilla la plata în favoarea statului a sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, iar pe inculpatul Perșa Vasile Felician la plata în favoarea statului a sumei de 2400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cu apel în 10 zile de la comunicare cu partile. Pronuntata în sedinta publica de la data de 28.01.2015.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns