Tribunalul Specializat Cluj a aprobat o mare fuziune pe piața IT. Vezi proiectul de fuziune

Tribunalul Specializat Cluj a aprobat, ieri, fuzionarea prin absorbție a unei firme IT cu 300 de angajați cu sediul în Florești cu o multinațională care va avea în urma fuziunii 1.900 de angajați în România, din care 1.000 în Cluj.

Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea de fuziune înaintată de societățile Endava România și ISDC România. Cele două companii de servicii IT au anunțat în septembrie 2016 că au decis să fuzioneze pentru a-și consolida prezența pe piața internațională, inclusiv în România, unde sunt prezente cu centre de software și suport. Proiectul de fuziune a fost semnat în 9 februarie, la Londra.

”Conform legii, pentru înregistrarea unei fuziuni în registrul comerțului este o procedură standard, necontencioasă, să se transmită o cerere adresată Președintelui Tribunalului în a cărui rază teritorială se află sediul solicitantului.

Fuziunea dintre Endava și ISDC a ajuns în ultima fază, aceea a aprobării de către Președintele Tribunalului Specializat (Tribunalul Economic). Proiectul de fuziune a fost publicat în Monitorul Oficial și nu a existat nici o opoziție în termenul legal prevăzut in acest scop.”, a precizat administratorul Endava România, Adrian Roman, pentru Clujust.ro

Cele două companii îşi unesc forţele pentru a creşte şi mai mult capacitatea Endava de a  răspunde cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienţi la nivel global, ce include unele dintre cele mai importante nume din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicatii, media, tehnologie, sau comerţ şi transporturi. Această fuziune vine in continuarea unor alte fuziuni şi achiziţii realizate de Endava în ultimii 3 ani în Europa şi America de Nord.

Ca urmare a fuziunii dintre ISDC, o firmă cu aproximativ 300 de angajați, și Endava va rezulta o organizație cu un număr total de aproximativ 3.300 de angajați aflați în birouri de vânzări din Marea Britanie, Olanda, Germania, Statele Unite, respectiv în centre de dezvoltare software și suport din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Moldova și Columbia.

Echipa ISDC va contribui la consolidarea semnificativă a prezenţei Endava pe piaţa locală şi în regiune, având în vedere că în urma acestei fuziuni numărul de angajaţi va trece de 1.000 de persoane în centrul său din Cluj, respectiv de 1.900 de persoane în România, unde compania mai are centre de dezvoltare software în Bucureşti şi Iaşi. De asemenea, Endava se extiden în Sofia, Bulgaria.

Potrivit proiectului de fuziune, ”Fuziunea își va produce efectele din punct de vedere juridic, contabil și fiscal începând cu data de 1 iulie 2017, ora 00.00. Pentru evitarea oricărui dubiu, societățile vor continua să existe și să funcționeze separat până în data de 30 iunie 2017, ora 23,59, începând cu data de 1 iulie 2017, ora 00.00, societățile vor fuziona și își vor continua existența lor ca entitate juridică unică, toate activele și pasivele societății absorbite, ISDC ROMANIA, fiind transmise prin fuziuni, prin transfer universal, societății absorbante, ENDAVA ROMANIA.”

Cele două societăți din România făceau deja parte din același concern internațional. Asociat unic al Endava Românai SRL. este ENDAVA LIMITED, o societate cu răspundere limitată, organizată și funcționând conform legilor din Anglia, cu sediul social situat în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Asociat unic al ISDC este ENDAVA HOLDING B.V., o societate organizată și funcționând conform legilor din Olanda, cu sediul social situat în Olanda.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns