fbpx

Stoia de la Brantner a dat declarație la Curte în dosarul „Number one”: ”A fost o dovadă de grandomanie”

Omul de afaceri Călin Stoia, acționar la firma de salubritate Brantner Vereș SA, a dat o nouă declarație, astăzi, la Curtea de Apel Cluj în dosarul denumit generic ”Number one”, în care este acuzat de trafic de influență. 

Referitor la celebra discuție telefonică interceptată dintre el și alt afacerist pe nume Bujorel Bold, Stoia a declarat la Curte: ”Am spus ca as avea cunostinte care ar putea sa se implice in acest demers, dar i-am spus ca acest demers nu are sens, că nu voi putea să-l ajut nici daca vorbesc cu oamenii aceia. Aceste cuvinte mi-au adus o groaza de probleme pe cap.”

In motivarea instanței de fond scrie ca este o discutie imorala, dar nu e ilegală. Referitor la asta, Călin Stoia a spus: ”A fost o dovada de grandomanie, in contextul in care urma să colaborăm. Cel cu care urma să colaborez, numitul Bold, să creadă că stiu multă lume. Nu stiu unde să o incadrez exprimarea mea.  Am fost luat prin surprindere, nu stiam ce vrea de la mine. Acel procent de 10 la suta eu l-am spus. In momentul acela, in lumea oamenilor de afaceri, acela era comisionul daca cineva se implica in obtinerea sumelor de la guvern. Eu n-am avut contact cu astfel de persoane, dar erau de notorietate aceste comisioane. Acel procent de 10% ține de folclor, caci in realitate comisionele erau mult mai mari, după cum vedem la TV. Discutia s-a terminat că ne vom intalni la urmatoarea partidă de golf. Tot ce s-a intamplat in acei ani, se intamplă in continuare”, a spus Stoia. 

Procesul, aflat în faza de apel, va continua în 29 mai, când vor fi audiați martori.

Amintim că, la Tribunal, omul de afaceri a fost achitat. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina