fbpx

Omul de afaceri Calin Stoia, achitat in dosarul “Number one”

Omul de afaceri Călin Stoia, acționar în compania de salubritate Brantner Veres SA, a fost achitat de Tribunalul Cluj in dosarul “number one”, in care era este acuzat de trafic de influenta. Sentinta nu este definitiva, DNA Cluj putand sa o atace cu apel.

Solutia Tribunalului pe scurt: “Constata ca legea penala mai favorabila aplicabila situatiei juridice a inculpatului Stoia Calin Mihai conform criteriului aprecierii globale în conditiile stabilite prin decizia nr. 265/2014 a Curtii Constitutionale este legea penala noua.

În baza art. 396 alin. 5, rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr.pen., achita pe inculpatul Stoia Calin Mihai, domiciliat în jud. Cluj, de sub acuzatia savârsirii infractiunii de trafic de influenta, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen., rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen.

În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramâne în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata în sedinta publica de la data de 23.12.2016.”

Amintim ca afaceristul Calin Stoia a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv, in noiembrie 2011, alaturi de primarul de atunci Sorin Apostu. Stoia a fost condamnat definitiv in acel dosar la 3 ani inchisoare, cu suspendare, pentru dare de mita.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina