Acasă » PROCESE » Cadou de Craciun. Instanta obliga Radio Cluj sa-i plateasca unui reporter 100.000 euro

Cadou de Craciun. Instanta obliga Radio Cluj sa-i plateasca unui reporter 100.000 euro

Cu cateva zile inainte de Craciun, reporterul Mihai Miclaus de la Radio Cluj a castigat definitiv in instanta daune morale de 100.000 de euro, pe care trebuie sa le plateasca angajatorul sau.

Curtea de Apel Cluj a pronuntat decizia in 21 decembrie: „Admite apelul declarat de reclamantul Miclaus Mihai Ioan împotriva sentintei civile nr. 1581 din 13.05.2016 a Tribunalului Cluj pronuntata în dosar nr. 6294/117/2014 pe care o schimba în parte în sensul ca anuleaza decizia de sanctionare nr. 187/25.02.2015 emisa de pârâta.

Obliga pârâta sa plateasca reclamantului suma de 100.000 euro (în echivalent în lei) reprezentând daune morale.

Respinge apelul declarat de pârâtele Societatea Romana de Radiodifuziune Studioul Teritorial Cluj si Societatea Romana de Radiodifuziune împotriva aceleiasi sentinte si respectiv împotriva încheierii civile din 10.07.2015 pronuntata în acelasi dosar. Decizia este definitiva.”

Mihai Miclaus s-a reprezentat singur in proces.

Miracol de Craciun: De la 8.000 lei la 100.000 de euro

Anterior, in luna mai, Tribunalul Cluj a admis in parte actiunea reporterului, oferindu-i daune de doar 8.000 de lei.

„Admite în parte acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtele . Dispune anularea Deciziei nr. 1073/25.11.2014 emisă de pârâta Societatea Română de Radiodifuziune prin care s-a dispus sancţionarea disciplinară a reclamantului cu ”avertisment scris”. Dispune înlocuirea sancţiunii disciplinare constând în ” reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de o lună” aplicată prin decizia nr. 187/25.02.2015 emisă de pârâta Societatea Română de Radiodifuziune cu sanctiunea ” avertisment scris” şi obligă pârâtele la restituirea sumei reţinute în baza deciziei menionate. Dispune anularea evaluării efectuate de pârâte pe numele reclamantului la data de 13 februarie 2015. Obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 8000 lei cu titlu de daune morale. Respinge ca inadmisibil capătul de cerere prin care se solicită a i se aplica pârâtei Societatea Română de Radiodifuziune sancţiuni contravenţionale.”, se arata in sentinta de la fond.

Sefii l-au trimis in strada pentru a-l umili

Potrivit StirideCluj.ro, Mihai Miclăuș a solicitat, din 2006, Societății Române de Radiodifuziune să scoată la concurs posturile de conducere și să nu mai numească ”pe pile” oamenii în aceste funcții. De fiecare dată când a trimis o petiție la București, Mihai Miclăuș a fost chemat în fața comisiilor disciplinare și a fost avertizat sau chiar sancționat.

Așa s-a ajuns că Mihai Miclăuș, care realiza matinalul Radio Cluj și un talk show, nu a mai avut voie să apară pe post, pe motiv că nu are ”voce de radio”, deși lucrează la Radio Cluj din 1995. Reporterul a arătat că subiectele propuse erau desconsiderate, iar Miclăuș era trimis să ia interviuri oamenilor pe stradă, pe diverse subiecte, pentru a-l umili. Mihai Miclăuș nu era lăsat să participe la ședințele de redacție unde reporterii își prezentau subiectele la care lucrează.

Mihai Miclăuș a trimis petiții directorului Societății Române de Radiodifuziune pentru a constata modul în care este tratat de directorul Radio Cluj, Bogdan Roșca. Culmea, după aceste petiții, la evaluarea personalului a primit nota minimă la capitolul relații interpersonale, notându-se că ”a avut îndrăzneala să se adreseze cu petiții conducerii Societății Române de Radiodifuziune”.

Mihai Miclăuș a dat în judecată instituția la care lucrează pentru toate aceste șicanări, care au durat ani de zile.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina