fbpx

Site-urile care induc în eroare cu privire la RNPM sunt încă active. Îl protejează MJ pe avocatul care le deține?

Site-urile aegrm.ro, rnpm.eu, rnpm.info, rnpm.com, e-rnpm.ro, ernpm.ro, ernpm.com, registrulnationaldepublicitatemobiliara.ro, toate având același conținut și denumirea ”Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare – AEGRM”, sunt încă active. În urmă cu o lună am semnalat că acestea încalcă Legea nr.297/2018 privind publicitatea mobiliară deoarece creează impresia că sunt site-uri oficiale ale Registrului Național de Publicitate Mobiliară (RNPM), care s-a numit AEGRM și mulți încă folosesc această denumire când se referă la Registru. Toate domeniile înșirate mai sus îi aparțin avocatului Ciprian Bara, care are cea mai mare cotă în piața RNPM dintre agenții operatorului UNBR.

Întrebarea care se pune este de ce reprezentanții Ministerului Justiției, în subordinea căruia funcționează RNPM, nu au făcut nimic pentru a închide site-urile care induc în eroare posibilii clienți din piața RNPM? Am formulat o solicitare către MJ, la care așteptăm răspuns.

Site-urile menționate mai sus sunt înregistrate la Registrul de Domenii RoTLD pe cabinetul de avocat Bara Ciprian. Același avocat a înregistrat la OSIM din 2013 marca ”AEGRM”, pe când instituția încă avea acea denumire.

Articolul 39 alin. (1) din Legea publicității mobiliare nr.297/2018 prevede interdicție expresă privind creara unor astfel de site-uri.

Constituie abateri disciplinare ale operatorilor/agenţilor autorizaţi:

g) construirea unei pagini de internet proprii de prezentare a activităţii astfel încât să inducă în eroare publicul utilizator ori să creeze confuzie cu pagina de internet a Registrului, prin aspectul general al paginii, prezentare, însemne oficiale folosite, denumiri, imagini, figuri sau alte caracteristici relevante;”

La art. 38 din aceealși lege scrie că „Operatorii (în cazul de față UNBR – n.red), birourile teritoriale proprii, precum și agenții împuterniciți ai acestora răspund în desfășurarea activității lor disciplinar, civil sau penal, după caz.”

UNBR a avut în 2021 venituri de peste 4,1 milioane lei din activitatea RNPM.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!