fbpx

Șef de promoție Drept UBB Cluj: ”Comunicarea profesor-student are nevoie de o reîmprospătare”

Șeful de promoție de la Facultatea de Drept UBB Cluj, Vlad Druța, a lăudat, în discursul său, valorile și capacitatea de a gândi critic, insuflate de profesori, dar a și demonstrat că și-a format spiritul critic.

Vlad Druța a arătat prin discursul său că nu degeaba este șeful promoției 2016 de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai, aducând laude și criticând în același timp, demonstrând maturitate și modestie.

”Am învățat în acești ani că acolo unde există dăruire atât din partea profesorului, cât și din partea studentului, se nasc performanța, rezultatele și încrederea în forțele proprii. Nouă, studenților de la Cluj, ne-a fost oferit un mare privilegiu de către profesorii acestei facultăți. Am fost încurajați să devenim critici și creativi, să trecem dincolo de textul legal, să ne raportăm mereu la rolul pe care vrem să ni-l asumăm în societate. Acestea sunt lucrurile care definesc școala de la Cluj.

Există, totodată, lecții pe care atât noi, cât și profesorii trebuie să le stăpânim mai bine. Comunicarea profesor – student are nevoie de o reîmprospătare, de o racordare la timpurile noastre, iar felul în care se transmite informația trebuie revitalizat. Sunt încrezător că generațiile următoare vor beneficia într-o mai mare măsură de aceste îmbunătățiri.

În al doilea rând, aș dori să mulțumesc familiei mele, precum și celor apropiați pentru sprijinul și răbdarea acordate în acești ani. Nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc colegilor pentru prieteniile frumoase legate aici, dar și pentru faptul că au constituit un mediu determinant pentru a obține performanță. Din acest motiv, aș dori să menționez că în locul meu se puteau afla mulți alți colegi, poate mai înzestrați, mai capabili, mai inteligenți decât mine.

Mesajul meu pentru voi este că valorile și capacitatea de a gândi critic dobândite în acești patru ani rămân cu noi, indiferent de ce profesie alegem, fie ea juridică sau nu. Și poate acesta este cel mai important lucru pe care ni l-a dăruit facultatea de Drept. Vă mulțumesc!”, a spus șeful de promoție.

vlad druta sef promotie 2016 ubb drept (9)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina