fbpx

S-a lăsat de avocatură și a intrat în administrație publică: ”Munca nu ți-e nici respectată, nici plătită”

S-a lăsat de avocatură după 8 ani și a intrat în administrație publică. Sătulă să nu fie plătită și respectată de clienți, o avocată din Baroul Cluj a dat concurs și reușit să ocupe funcția de secretar la o primărie din județ.

De la începutul acestui an, avocata Ramona Bianca Marian din Baroul Cluj ocupă funcția de secretar al Primăriei Gârbău. Pentru că este o funcție de conducere, avocata a susținut concurs la București. Aceasta a trecut pe lista avocaților incompatibili din Baroul Cluj.

Întrebată de Clujust.ro care sunt motivele pentru care s-a lăsat de avocatură, Ramona Bianca Marian a răspuns:  Vreți listă?

”Sunt probleme cu clienții care nu plătesc, încât ajungi să aduci bani de acasă. Când e prea mult e prea mult. Nici nu apreciază munca pe car eo depui. La un moment da, se adună frustrare și iti dai seama că nu are sens. Mie personal asta mi s-a întamplat. Muncă multă pe bani foarte puțini. Încerci să faci bine și primești rău. Sunt păreri împărțite între avocați. Unii o duc foarte bine, unii mai rău”, ne-a spus Ramona Marian.

Aceasta susține că a avut de pierdut în relația cu clienții deoarece este prea directă: ”Omul crede că se pricepe la toate, și la lege si la dosar. Problema mea e că sunt prea directă. Nu pot să-i duc cu zăhărelul.”. Avocata a pierdut 25 de clienți din dosarul Tower pentru că – spune ea- aceștia au fost deranjați de adevăr.  Amintim că Bianca Marian a lucrat în dosarul Tower încă din faza de urmărire penală.

În Baroul Cluj sunt oficial peste 1.200 de avocați, din care nu se știe câți profesează pe bune. Am întrebat-o pe avocata dezamăgită dacă mai este loc în Cluj de avocați?  ”Depinde și de noroc și de destin și de viață”, a răspuns ea.

Aceasta este mulțumită de loc de muncă, mai ales că i se pune vechime în muncă și nu mai plătește taxele la Barou, CAS, Finanțe. ”Oricât explici la un client  că din 1000 lei rămai cu 500, nu ințelege”, ne-a spus Bianca Marian.

Aceasta va face naveta între Cluj-Napoca și Gârbău, circa 30 de kilometri.  Poate să se întoarcă oricând în profesia pe care a practicat-o timp de 8 ani și nu exclude acest lucru. Dar decamdată va acumula experiență în administrație publică. ”Lucrez mult pe drept administrativ și fiscal. Prin această experiență, voi avea o altă perspectivă asupra dreptului. Mie imi place mult profesia de avocat. dar în momentul acesta nu am mai putut să o practic din motive financiare. Munca nu e nici respectată, nici plătită, oricât de mult efort depui. Nu a mai fost momentul deocamdată pentru mine.”, a precizat Ramona Bianca Marian pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Un spectacol de artificii și drone a avut loc vineri seară, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Au fost momente emoționante de 1 Decembrie la bordul unui avion al companiei Wizz Air. Cei 200 de pasageri ai aeronavei au cântat în cor cântecul „Noi suntem români”, acompaniați de muzicieni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!