fbpx

S-a lăsat de avocatură și a intrat în administrație publică: ”Munca nu ți-e nici respectată, nici plătită”

S-a lăsat de avocatură după 8 ani și a intrat în administrație publică. Sătulă să nu fie plătită și respectată de clienți, o avocată din Baroul Cluj a dat concurs și reușit să ocupe funcția de secretar la o primărie din județ.

De la începutul acestui an, avocata Ramona Bianca Marian din Baroul Cluj ocupă funcția de secretar al Primăriei Gârbău. Pentru că este o funcție de conducere, avocata a susținut concurs la București. Aceasta a trecut pe lista avocaților incompatibili din Baroul Cluj.

Întrebată de Clujust.ro care sunt motivele pentru care s-a lăsat de avocatură, Ramona Bianca Marian a răspuns:  Vreți listă?

”Sunt probleme cu clienții care nu plătesc, încât ajungi să aduci bani de acasă. Când e prea mult e prea mult. Nici nu apreciază munca pe car eo depui. La un moment da, se adună frustrare și iti dai seama că nu are sens. Mie personal asta mi s-a întamplat. Muncă multă pe bani foarte puțini. Încerci să faci bine și primești rău. Sunt păreri împărțite între avocați. Unii o duc foarte bine, unii mai rău”, ne-a spus Ramona Marian.

Aceasta susține că a avut de pierdut în relația cu clienții deoarece este prea directă: ”Omul crede că se pricepe la toate, și la lege si la dosar. Problema mea e că sunt prea directă. Nu pot să-i duc cu zăhărelul.”. Avocata a pierdut 25 de clienți din dosarul Tower pentru că – spune ea- aceștia au fost deranjați de adevăr.  Amintim că Bianca Marian a lucrat în dosarul Tower încă din faza de urmărire penală.

În Baroul Cluj sunt oficial peste 1.200 de avocați, din care nu se știe câți profesează pe bune. Am întrebat-o pe avocata dezamăgită dacă mai este loc în Cluj de avocați?  ”Depinde și de noroc și de destin și de viață”, a răspuns ea.

Aceasta este mulțumită de loc de muncă, mai ales că i se pune vechime în muncă și nu mai plătește taxele la Barou, CAS, Finanțe. ”Oricât explici la un client  că din 1000 lei rămai cu 500, nu ințelege”, ne-a spus Bianca Marian.

Aceasta va face naveta între Cluj-Napoca și Gârbău, circa 30 de kilometri.  Poate să se întoarcă oricând în profesia pe care a practicat-o timp de 8 ani și nu exclude acest lucru. Dar decamdată va acumula experiență în administrație publică. ”Lucrez mult pe drept administrativ și fiscal. Prin această experiență, voi avea o altă perspectivă asupra dreptului. Mie imi place mult profesia de avocat. dar în momentul acesta nu am mai putut să o practic din motive financiare. Munca nu e nici respectată, nici plătită, oricât de mult efort depui. Nu a mai fost momentul deocamdată pentru mine.”, a precizat Ramona Bianca Marian pentru Clujust.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!