fbpx

O avocată a pierdut circa 25 de clienți în dosarul Tower: ”Nu au fost de acord cu adevărul”

Avocata care reprezenta încă din faza de anchetă circa 50 de păgubiți din dosarul Tower a pierdut pe parcurs jumătate dintre ei. Aceștia spun că atitudinea ei în proces s-a schimbat de vreo doi ani. În replică, avocata Bianca Ramona Marian spune: ”Am pierdut jumătate din ei pentru că nu au fost de acord cu adevărul pe care îl spun. Adevărul deranjează. Cu riscul să pierd clienții, le spun adevărul.”

pagubiti towerMai mulți păgubiți din dosarul de înșelăciune ”Tower”, foști clienți ai avocatei Bianca Marian, au declarat pentru Clujust.ro, sub protecția anonimatului, că ”de vreo doi ani bate în retragere, s-a schimbat”. Avocata i-a reprezentat pe oameni și în cadrul procedurii de mediere cu afaceristul Nicolae Bocșa, cel care vrea să stingă litigiul în care este inculpat fostul său patron, Mihai Chezan. ”Ne-a deranjat că noi îi puneam întrebări lui Bocșa și ne răspundea doamna avocat Marian. De asemenea, la primul termen de judecată a fost singurul avoacat din partea păgubiților care a cerut amânare”, au spus foștii clienți. Picătura care a umplut paharul a fost că oamenii au decoperit că pe portalul instanțelor de judecată avocata Bianca Marian apare ca și curator pentru Bocșa într-un dosar din 2013.

Contactată de CLUJUST, avocata a explicat că a fost aleasă curator, dar nu a intrat în acel dosar: ”Eram pe lista de curatori si am fost desemnată. În acel moment, am anunțat judecătoria că nu mai sunt pe lista de curator, m-am retras. Bocșa are avocat ales.”. În ce privește nemulțumirile oamenilor, Bianca Marian le consideră nefondate, mai ales pentru faptul că părinții ei sunt printre păgubiți și au dat 70.000 de euro firmei lui Chezan.

”La primul termen am cerut amânare pentru mediere deoarece consider că este o soluție. Dacă se ajunge la executare silită, nu se recuperează aproape nimic. Eu încerc să recuperez cât mai mult. Cum să recuperezi 6 milioane de euro prin executare, când ce a rămas e evaluat la circa 500.000 de euro, din care mai dai și la executor? Ce mi s-a propus la mediere e o soluție mai bună. Dacă nu se respectă acordul de mediere, se merge în comercial pentru recuperarea banilor. Unii clienți nu au înțeles. Am pierdut jumătate din ei pentru că nu au fost de acord cu adevărul pe care îl spun. Adevărul deranjează. Cu riscul să pierd clienții, le spun adevărul!”, a spus avocata.

Dar care este adevărul? ”Adevărul este că situația e foarte grea si riscul de a se pierde orice fel de drept e mare. 90 la sută. Să nu uităm că terenul e grevat de sarcini, e al USAMV. Un eventual investitor trebuie să facă și hotel. Chezan nu are mai nimic pe el. Două terenuri și un apartament. DNA-ul l-a căutat până în pânzele albe. Avocatul e minge de ping pong între instanță și client. Dacă avocatul e tranșant, el e de vină, cu toate că omul și-a creat problema”, spune avocata.

”Noi știm că nu mai putem recupera banii prin procesul penal, dar m-a deranjat la avocată că prea a insistat să semnăm contractul de mediere chiar dacă nu ni se oferă nimic concret”, a replicat unul dintre păgubiți.

Mai multe articole despre afacerea Tower puteți citi accesând acest link. 

Comments

comentarii

Aproape 500 de exemplare de urs brun ar putea fi vânate anual, potrivit unui proiect de lege depus, marți, în Parlament.... Citește mai mult
FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu atacantul olandez Elvis Manu. Jucătorul în vârstă de 30 de ani vine la ”U” de la o echipă din Bulgaria.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!