fbpx
Oamenii care au câștigat restituirea taxei auto au primit fum în ochi

Reclamantul din hotărârea CJUE care a declarat incompatibil timbrul de mediu a câștigat procesul la Cluj

Reclamantul din cauza Budișan c. României de la CJUE, în care s-a declarat incompatibil cu dreptul european timbrul de mediu instituit prin OUG nr.9/2013, a câștigat definitiv procesul pentru restituirea banilor la Curtea de Apel Cluj, în recurs, după ce, inițial, Tribunalul îi respinsese acțiunea.

Un complet de la Secția a III-a de contencios administrativ și fiscal de la Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în procesul lui Vasile Budișan, cel din cauza cauza Budișan c. României de la CJUE (C‑586/14), împotriva Administrației Județene a Finanțelor Publice Cluj.

Soluția pe scurt:

”Admite recursul declarat de reclamantul Budișan Vasile împotriva sentintei civile nr. 3054 din 3 aprilie 2014 a Tribunalului Cluj, pronuntata în dosarul nr. 9258/117/2013 pe care o caseaza în tot.

În rejudecare, admite actiunea formulata de reclamantul Budișan Vasile în contradictoriu cu pârâta Administația Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

Obliga pârâta sa restituie reclamantului suma de 5.300 lei achitata la data de 17 iunie 2013 cu titlu de timbru de mediu pentru autovehicule plus dobânda legala calculata de la data platii si pâna la restituirea efectiva si la plata cheltuielilor de judecata catre reclamant în suma de 1.250 lei, la fond si în recurs.

Admite cererea de chemare în garantie formulata de pârâta Administrația Județeană a Finanțelor Punlice Cluj si în consecinta:

Obliga chemata în garantie Administratia Fondului pentru Mediu Bucuresti sa restituie pârâtei sumele stabilite în sarcina acesteia cu titlu de timbru de mediu pentru autovehicule , prin prezenta hotarâre.

Definitiva.”

Mai multe despre acest caz și hotărârea CJUE AICI

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!