fbpx

Compania spaniolă MMM Autoparts, de 10 ani în Turda

Compania spaniolă MMM Autoparts sărbătorește 10 ani de când a deschis fabrica de tuburi metalice pentru industria auto de la Turda. Printre clienții fabricii sunt grupurile Renault și Peugeot-Citroen.

Compania spaniolă MMM Autoparts a sărbătorit 10 ani de când este prezentă pe piața din România, prin fabrica din județul Cluj, de la Turda. Cu această ocazie, au fost prezenți la Turda președintele grupului Miquel Priu, CEO-ul Jordi Priu, managerul general Daniel Prieto Duran și alți membri din conducerea fabricii.

conferinta-mmm-autoparts

”MMM Autoparts SRL, fondată acum 10 ani în România se ocupă cu producția de tuburi metalice pentru industria auto. Noi lucrăm pentru producători auto, precum Renault-Nissan, mașinile Dacia, Peugeot-Citroen și altele. În 2013, am început și activitatea de placare cu nichel. Aceasta este o companie afiliată a MMM, care își desfășoară activitatea în industria tratării suprafețelor, iar de la începutul acestui an, producem și vopseluri, tot pentru industria auto.

Suntem foarte fericiți de investiția noastră aici. Cred că am avut o inițiativă foarte bună în 2005, când ne-am hotărât să facem această investiție în România, în special aici în Turda, lângă Cluj-Napoca, unde avem o universitate tehnică foarte bună și un aeroport internațional și am crescut foarte mult. Avem o echipă de care suntem foarte mândri, iar astăzi sărbătorim și extinderea spațiului de lucru, pentru ca avem nevoie pentru a ne desfășura activitatea”, a declarat CEO-ul Jordi Priu.

Tatăl acestuia, Miquel Priu, a precizat: ”Compania a trecut cu bine peste criza din 2008-2009 și, mai mult, a crescut volumul afacerii. Pe lângă că suntem mulțumiți de prezența în Turda, suntem și mândri. Am găsit persoanl gata să învețe și am văzut că poporul român este unul activ.”

În total, peste 600 de persoane lucrează în fabrica din Turda.

”Aproape toată echipa de aici este formată din români, avem foarte puține persoane aduse din afară și suntem foarte mândri de asta, pentru că drumul acesta, de acum 10 ani, a fost unul foarte greu. Pe zi ce trece echipa noastră de români continuă să crească și să se dezvolte, iar în fiecare zi iau decizii foarte grele în acest tip de industrie. Suntem foarte mândri că marea majoritate a angajaților sunt din zona Turda, alții vin din alte zone ale județului, cum ar fi Viișoara, iar câțiva sunt din Cluj-Napoca”, a spus managerul general Daniel Prieto Duran.

Momentan, compania lucrează la extinderea producției, aceștia finalizând lucrul la o nouă parte de hală pentru a putea extinde procesul de manufactură, lucru care va duce și la creșterea numărului de angajați.

”În decursul anului următor este prevăzută o creștere de aproximativ 50-100 de noi angajați, însă acest lucru depinde de cum vor decurge noile proiecte, de vânzările de automobile, însă cam acestea sunt așteptările noastre”, a mai precizat Duran.

Odată cu extinderea, șefii ccompaniei plănuiesc ca până în anul 2020 să ajungă la o cifră de afaceri de aproximativ 93 milioane de euro și un număr total de peste 900 de angajați.

mmm-autoparts-fabrica-3

Istoria MMM

Afacerea a fost începută în anul 1944 de către Juan Priu Verdaguer, tatăl actualului președine Miquel Priu și bunicul CEO-ului Jordi Priu, cu toate că actuala societate Manufactura Moderna de Metales SA a fost înființată în 25 aprilie 1978.

Inițial, compania se ocupa cu producția de piese metalice pentru uz casnic, însă în timp producția a evoluat, ajungându-se la realizarea de tubulaturi moderne pentru unii dintre cei mai mari producători auto, cum ar fi Renault și Peugeot. De exemplu, doar pentru grupul Renault, compania produce peste 1,3 milioane de piese anual. De asemenea, Grupul MMM a obținut diverse acreditări și certificate pentru producția de piese auto.

În urmă cu 10 ani, MMM a făcut pasul spre o investiție în România, ridicând pe un teren de la ieșirea din Turda spre Câmpia Turzii un centru de producție ultra-modern, cu două hale, pe o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați, urmărind să se extindă.

Dezvoltarea MMM Group a fost agresivă, cu creșteri de activitate de 40% în ultimii doi ani. De asemenea, se preconizează că activitatea grupului se va multiplica cu 4 până în 2020.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns