fbpx

PSD dă prima palmă Justiției în actuala legislatură. Memoriu, scrisoare deschisă, ceva, domnilor magistrați?

Fost inginer în Caracal, fost viceprimar în aceeași vestită localitate, deputat ”de profesie” (cinci mandate), cu Dreptul făcut ca a doua facultate în timpul primului mandat de parlamentar și doctor în ”Relaţii economice internaţionale”. Acesta este pe scurt CV-ul lui Florin Iordache, propus ca ministru al Justiției!!

Eu unul, ca observator al fenomenului de Justiție, sunt revoltat! Am auzit vehiculate nume ca Robert Cazanciuc, Steluța Cătăniciu și, ultimul, Șerban Nicolae, care spun ceva în domeniu, au o profesie juridică. Șerban Nicolae era o propunere controversată, având în vedere poziția fățișă anti-DNA, dar să vii cu Florin Iordache la Justiție, care este jurist doar pe hârtie, căci nu a profesat o zi, e o jignire pentru sistemul judiciar, unul atât de important. Mai bine o puneau pe Ana Birchall, și ea propusă ca ministru delegat pentru afaceri europene. Măcar e avocată și practician în insolvență. Și cu un scandal sexual la activ.

Poate că domnul Iordache este un bun profesionist, deși nu știu în ce domeniu să-l pun, căci, cum spuneam, este la al cincilea mandat de deputat. Adică omul acesta, din 2000 până acum, este deputat! Și între timp, a absolvit Facultatea de Drept din Craiova, în 2002, iar în 2007 și-a dat doctoratul în ”Relații economice internaționale”. Nu scrie în CV la ce universitate.

Înainte de a deveni deputat profesionist, a fost viceprimar în Caracal, inginer şef – director la SAFAR S.F.6 Caracal și, înainte de Revoluție inginer Fabrica de Mobilă din localitate. Prima facultate a fost cea de Mecanică.

Dar am găsit explicația propunerii lui Iordache la Ministerul Justiției de către PSD. Deputatul a fost capul operațiunii numită de presă „Marțea Neagră“, prin care deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale. Pe 10 decembrie 2013, deputații au avut pe ordinea de zi patru pro­iecte de lege controversate – legea amnistiei și grațierii, modifica­rea Codului Penal, legea minelor și legea lobby-ului. De altfel, Iordache este inițiatorul mai multor proiecte de legi de modificare a legislației în domeniul penal și al incompatibilităților. Așadar, probabil viitorul ministru vrea să ajungă la un alt nivel și să implementeze ”Justiția neagră”.

Însă deputatul are o legătură cu Justiția, una sentimentală. Soția Magdalena Iordache este fostă judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția penală. Ea s-a retras din activitate în ianuarie 2015, la doar 47 de ani, în contextul în care, cu câteva zile înainte, ei i se repartizase dosarul Alinei Bica. Magdalena Iordache a mai făcut parte din completul care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul ”Mătușa Tamara”, iar în dosarul ”Trofeul Calității” s-a recuzat. Și Șerban Mihăilescu a fost achitat de Magdalena Iordache.

În acest context, sunt curios care va fi reacția asociațiilor de magistrați, atât de săritoare când a fost vorba de Ordonanța de Urgență a Guvernului ce privea remunerațiile judecătorilor și procurorilor. Au emis memoriu și scrisoare deschisă, iar, la nivel declarativ, fostul ministru Raluca Prună a fost înfierată.

Alin Golban

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns