fbpx

Primăria a atacat cu recurs sentința plăcuțelor bilingve

Primaria Cluj-Napoca a atacat cu recurs sentința Tribunalului Cluj privind plăcuțele bilingve

“Recursul a fost depus la instanța”, a confirmat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

Amintim ca Trinunalul a hotărât anterior montarea de indicatoare Româno-maghiare la intrările in municipiul cluj-Napoca.

Consilierii locali UDMR, în frunte cu viceprimarul Anna Horvath, s-au arătat dejamăgiţi de depunerea recursului.

“Ne declarăm dezamagiti ca la Cluj, cel putin pe moment toate semnele arata in directia asta, presiunea anului electoral si goana dupa voturi primeaza, punand in pericol scopuri importante pentru comunitate, precum castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana. In opinia noastra Clujul nu poate avea sanse mari la acest titlu, daca in loc de acceptarea lucrurilor diferite, in loc de toleranta, trateaza problema drepturilor lingvistice cu atitudini care amintesc de era Funar. Dupa cum arata si motivarea instantei: utilizarea limbii noastre materne nu este doar un caz politic, ci solicitarea indreptatita a comunitatii maghiare clujene. Totodata constatam cu regret ca toti actorii politici romani ai orasului au ratat ocazia, in declaratiile date in acest caz, sa fie promotorii unei gandiri deschise, europene, demna de formatori de opinie ai secolului XXI”, au aratat consilierii UDMR, intr-un comunicat de presă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina