fbpx

Primar în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză pe primarul comunei clujene Căpuşu Mare de conflict de interese.  Potrivit ANI, Consiliul Local a încheiat un contract cu fiul primarului, prin care i-a predat gestiunea a peste 120 de hectare.

Gheorghe Iancu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în perioada exercităii mandatului de primar, Consiliul Local al Comunei Căpușu Mare (reprezentat prin Iancu Gheorghe, în calitate de primar, denumit administrator) a încheiat cu fiul persoanei evaluate (în calitate de gestionar) un contract având ca obiect gestiunea fondului de pășunat situat în Agârbiciu, Căpușu Mare și Căpușu Mic, în suprafață de 123,56 ha, și două acte adiționale la contract.”, se arată în comunicatul inspectorilorANI. 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Gheorghe Iancu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

Fiul primarului Iancu a fost prins în urmă cu câteva zile în timp ce conducea o maşină cu 130 km/h pe un tronson cu limitare la 60 km/h.

 

Comments

comentarii

Chiar dacă vremea rămâne răcoroasă, iar șansele de precipitații se mențin în mai multe regiuni ale țării, temperaturile înregistrează o ușoară creștere la început de weekend.... Citește mai mult
CFR Cluj a pierdut vineri seară cu scorul de 5-1 (2-0) meciul împotriva echipei Farul Constanța, în etapa cu numărul 5 din play-off-ul Superligii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns