fbpx

Polițist din București, acuzat că a luat mită pentru a-i restitui permisul unui traficant de droguri

Un polițist din Capitală a fost reținut și propus pentru arestare preventivă sub acuzațiile că a accesat fără drept baza de date a Poliției și că a luat mită de la un traficant de droguri.

”La data de 03.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, având calitatea de polițist, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale).

S-a reținut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul și-a exercitat în mod nelegal atribuțiile de serviciu, efectuând o serie de acțiuni, printre care și accesarea fără drept și în mod repetat a bazei de date a Poliției Rutiere, în scopul obținerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri.

În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului au fost identificate și ridicate  sumele de 28.224 lei și 2.920 euro, precum și mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.”, a transmis DIICOT.

Comments

comentarii

Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult
Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.... Citește mai mult

Lasă un răspuns