fbpx

Mașini de lux, ceasuri scumpe și bani, ridicate de la proxeneți din Iași FOTO/VIDEO

Procurorii DIICOT au ridicat două SUV-uri Mercedes, mai multe ceasuri de lux și 40.000 de lire sterline de la proxeneți din Iași care duceau fete la produs în Marea Britanie.

”Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași efectuează un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

La perchezițiile efectuate pe raza județului Iași participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar  la  cele efectuate în Londra participă și doi polițiști din cadrul BCCO Iași.

În cauză, s-a reținut că mai multe persoane, începând cu anul 2014, au recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele au fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți a fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor (căsătorie).

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 70.000 euro fiecare și suma de circa 40.000 lire sterline.”, a transmis DIICOT.

Potrivit ZiaruldeIași.ro, printre cei percheziționați este Paul Odobașu, care trebuia să fie mire mâine seară, la complexul Le Gaga. Însă, în această dimineață, polițiștii și procurorii antimafia a intrat peste el și prietenii lui din Miroslava, frații Buhan.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!