fbpx

Militar din cadrul ISU, acuzat că a agresat sexual o pacientă inconștientă în drum spre spital

Un militar din cadrul ISU București-Ilfov a fost arestat la domiciliu sub acuzația că a agresat sexual o pacientă în autospeciala cu care era dusă la spital, apoi a încercat să șteargă imaginile de pe camera de supraveghere.

”La data de 03.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, militar activ, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice.

S-a reținut că  la data de 08.06.2023, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința și a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de  camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi,  inculpatul a șters fără drept  datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii  și disponibilității acestora .”, a transmis DIICOT.

Procurorii DIICOT au propus arestarea preventivă, dar udecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar București a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Solutia pe scurt: ”In temeiul art. 227 c.p.p. raportat la art. 223 alin. 2 c.p.p. si art 202 alin 4 lit e) c.p.p. respinge propunerea formulata de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT, ca neintemeiata.

Admite cererea formulata de inculpat, prin aparator, de luare fata de acesta a masurii arestului la domiciliu. In temeiul art. 218 si urm c.p.p. raportat la art. 223 alin. 2 c.p.p. si art 202 alin 4 lit d) c.p.p. dispune luarea masurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului Delciu Claudiu Gheorghiță din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov pe o perioada de 30 de zile, de la data de 04.08.2023 până la 02.09.2023. In baza art 221 alin 2 c.p.p. impune inculpatului urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat;

b) sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunii, cu martorii ori expertii.

In baza art 221 alin 11 c.p.p. atrage atentia inculpatului asupra cazurilor de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive.

Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza. In temeiul art. 275 alin. 3 c.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia.

In baza art 272 alin 1 cpp onorariul aparatorului din oficiu, se va avansa din fondurile Ministerului Justitiei in favoarea Baroului Bucuresti. Cu drept de contestaţie in 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.08.2023, ora 10:35.”

Comments

comentarii

Zilele Clujului încep joi, 30 mai. Clujenii vor avea parte de un show de excepție în Piața Unirii.... Citește mai mult
Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns